15/3/11

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ανακοινώνεται το Νέο Λύκειο

πηγή:esos.gr
Στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα δοθεί στη δημοσιότητα η πρόταση του υπ. Παιδείας για το Νέο Λύκειο. Το υπ. Παιδείας ήδη έχει παραλάβει τα αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης για τις αδυναμίες του σημερινού και Λυκείου. Η προγραμματισμένη για σήμερα ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας αναβλήθηκε.
Τις τελευταίες ημέρες στο γραφείο της υπ. Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου έγιναν «μαραθώνιες» συσκέψεις με την Επιτροπή στην οποία προεδρεύει Γενικός Γραμματέας Β Κουλαιδής .
Ήδη χθες βράδυ η υπ. Παδείας έδωσε τις τελικές κατευθύνσεις στον κ. Κουλαιδή για την τελική μορφή της πρότασης...
Για το μάθημα της ιστορίας , για το οποίο προκλήθηκε «θύελλα» αντιδράσεων όταν διέρρευσε προσχέδιο ομάδας Διευθυντών Λυκείων, η υπ. Παιδείας έδωσε εντολή να είναι υποχρεωτική.
Σημείωση ιστολογίου μας: Δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ στις 5/3/2011 έκανε λόγο για διατήρηση υποχρεωτικού μαθήματος Θρησκευτικών στην Α΄ Λυκείου και μετατροπή του σε επιλεγόμενο στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Σύμφωνα επίσης με αναφορές στελεχών του Υπουργείου Παιδείας προβλεπόταν η ανακοίνωση καταρχήν του ωρολογίου προγράμματος μόνο της Α΄ τάξης του Λυκείου και μετά από καιρό η ανακοίνωση για τις άλλες δύο τάξεις. Τώρα γίνεται λόγος πάλι για ολόκληρο το Νέο Λύκειο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για άμεση δράση εάν οι ανακοινώσεις για το Νέο Λύκειο οδηγούν σε νέα υποβάθμιση το πολύπαθο μάθημα των Θρησκευτικών

1 σχόλιο:

  1. Το Νέο Λύκειο της Νέας Τάξης και όχι της Ελληνορθοδοξία που ξέραμε...

    Ευριπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή