14/3/11

O υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας Χάρης Γεωργιάδης για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Κύπρο

O υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας Χάρης Γεωργιάδης συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Κύπρου (13/3/2011) αναφέρθηκε και στο μάθημα των Θρησκευτικών στην Κύπρο:
Ερώτηση: Σοβαρή συζήτηση υπήρξε και όσον αφορά στη χρησιμότητα των σύμβολων στα σχολεία. Δεν ήταν κάπως υπερβολική η αντίδραση αυτή; Δεν θα μπορούσαν αυτά να περιοριστούν στο σπίτι ή στις εκκλησίες, ώστε να μη δίδεται και η εντύπωση της επιβολής της θρησκείας στους νέους και ιδιαίτερα στις μειοψηφίες;
Πιστεύω ξεκάθαρα στη διάκριση πολιτείας και θρησκείας. Είναι δικαίωμα των πιστών να θρησκεύουν, η πολιτεία όμως σ’ ένα φιλελεύθερο κράτος πρέπει να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των πολιτών, θρησκευόμενων ή μη... Τα δημόσια σχολεία δεν θα πρέπει να δίνουν την εντύπωση ότι επιβάλλουν μια συγκεκριμένη θρησκεία, έστω κι αν αυτή είναι η θρησκεία της πλειοψηφίας. Το μάθημα των θρησκευτικών για τους ορθόδοξους χριστιανούς πρέπει να είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα, όχι όμως υποχρέωση.

3 σχόλια:

  1. Γι’ αυτό κοιτάξτε να στηρίξετε και εσείς στην Ελλάδα το θεολογικό σύνδεσμο ΚΑΙΡΟΣ και αφήστε παρωχημένες αντιλήψεις που δεν προσέφεραν τίποτα ούτε στην εκκλησία ούτε σε κανέναν, μόνο υποβάθμισαν τα θρησκευτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από σήμερα στηρίζουμε και εμείς τον ΚΑΙΡΟ! Και αυτό γιατί μας το είπε ένας υποψήφιος βουλευτής της Κύπρου και ένας Ανώνυμος σχολιαστής του ιστολογίου!

    Η δημοσίευση της άποψης κάποιου για τα Θρησκευτικά δεν σημαίνει ότι είναι και δική μας θέση. Είμαστε ξεκάθαρα αντίθετοι με την άποψη του Χάρη Γεωργιάδη ότι το μάθημα των Θρησκευτικών δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιοικουμενιστής15 Μαρτίου 2011 στις 11:25 π.μ.

    "Γι’ αυτό κοιτάξτε να στηρίξετε και εσείς στην Ελλάδα το θεολογικό σύνδεσμο ΚΑΙΡΟΣ και αφήστε παρωχημένες αντιλήψεις που δεν προσέφεραν τίποτα ούτε στην εκκλησία ούτε σε κανέναν, μόνο υποβάθμισαν τα θρησκευτικά." Ο αγαπητός ανώνυμος θεωρεί "παρωχημένο" όποιον δηλώνει Χριστιανός Ορθόδοξος και όχι..."άλλος". Δικαίωμά του, παραδίδεται στην κρίση του αναγνωστικού κοινού του φιλόξενου ιστολογίου σας. Όσον αφορά για αυτά που δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής κανείς Χριστιανός Ορθόδοξος δεν επιθυμεί να κατηχήσει έναν ετερόθρησκο, δίχως την δική του συγκατάθεση και επιθυμία. Ας σεβαστεί και ο ετερόθρησκος το δικαίωμα του Ορθοδόξου Βαπτισμένου και Κεχρισμένου Μαθητή στην Ορθόδοξη Διδασκαλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή