19/6/12

Κωνσταντίνος Χολέβας, Να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα

Να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα
Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
Γράφω χωρίς ακόμη να ξέρω το αποτέλεσμα της κάλπης της 17ης Ιουνίου. Αλλά ξέρω πολύ καλά ότι έφθασε πλέον η ώρα για να επιδείξουν όλοι οι πολιτικοί μας υψίστη υπευθυνότητα ώστε να έχουμε κυβέρνηση το συντομότερο. Η οικονομία δεν περιμένει, ο λαός μας δεν αντέχει άλλο την εγκληματικότητα, οι Ευρωπαίοι εταίροι και οι άλλοι δανειστές μας αναμένουν αξιόπιστο συνομιλητή για να βρούμε πιθανά σημεία αναδιαπραγμάτευσης. Όμως το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να ανακτήσουμε την εθνική μας ενότητα, την κοινωνική συνοχή και να καλλιεργήσουμε σε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως κομμάτων τη χαμένη ομοψυχία..

Δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλων διχασμών και άλλων διαχωριστικών γραμμών. Μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί δεν υπάρχουν. Υπάρχουν απλοί Έλληνες που εργάζονται, φορολογούνται σκληρά και απαιτούν από το Κράτος να τους παρέχει ασφάλεια, περίθαλψη, παιδεία και δουλειά για τα παιδιά τους. Υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων νοικοκυραίων που βαρέθηκαν να δουλεύουν και να φορολογούνται ενώ βλέπουν την ανεργία των νέων να αυξάνεται και την ασυδοσία των αλλοδαπών εγκληματιών να εκμεταλλεύεται την πλημμελή αστυνόμευση. Υπάρχει η μαγιά του Μακρυγιάννη που πιστεύει στον Θεό, στην πατρίδα και στην τίμια εργασία, αλλά βλέπει από το 1981 και μετά μία μεγάλη απαξίωση των παραδοσιακών αρχών του Έθνους και μία κατρακύλα προς το συνεχώς χειρότερο.
Μπορούμε και ξέρουμε τον τρόπο να αποκτήσουμε την ενότητα, την ποιότητα, την υπευθυνότητα. Όποιος κι αν σχηματίσει κυβέρνηση ας θυμάται ότι αυτός ο λαός μεγαλούργησε κατά καιρούς όταν είχε ομοψυχία και ομόνοια. Η διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή, κατά τον Διονύσιο Σολωμό, είναι υπεύθυνη για μεγάλα δεινά από την εποχή της αρχαιότητος μέχρι τη Μικρασιατική τραγωδία του 1922 και το αιματοκύλισμα της δεκαετίας του 1940-1949. Οι οπαδοί του αθεϊσμού, του διεθνισμού, της κολλεκτιβοποίησης των πάντων και οι εχθροί της εθνικής συνείδησης και της ελεύθερης οικονομίας όπου κυβέρνησαν απέτυχαν. Διέλυσαν πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τώρα καραδοκούν να κάνουν παρόμοια πειράματα στη χώρα μας. Η Ελλάδα όμως χρειάζεται επάνοδο στις πατροπαράδοτες αξίες της. Ας τις αξιοποιήσουμε για να μην διαλυθεί περαιτέρω η κοινωνία, η οικονομία, η παιδεία, η άμυνα.
Πρώτιστο στοιχείο εθνικής ενότητας και ομοψυχίας είναι η πίστη μας στο Θεό και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Μόνο μέσα στην Ελληνορθόδοξη παράδοση συνδυάζεται η εθνική ταυτότητα με την οικουμενικότητα, το τοπικό με το πανανθρώπινο, η κοινωνική δικαιοσύνη με τον σεβασμό στον ιδρώτα του τιμίως εργαζομένου, η πολιτιστική μας κληρονομιά με την αξιοποίηση των θετικών στοιχείων που έχουν οι άλλοι πολιτισμοί. Η οικουμενικότητα του Ελληνισμού και η παγκοσμιότητα της Χριστιανικής διδασκαλίας έδωσαν μία καρποφόρα σύνθεση, η οποία κράτησε όρθιο και ενωμένο το Έθνος μας σε πολύ δύσκολες και κρίσιμες στιγμές. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος Κυβερνήτης μετά την Επανάσταση του 1821, ανόρθωσε το νεοσύστατο κρατίδιο βασισμένος στην βαθιά πίστη του στον Θεό, στην εμμονή στην Ελληνορθόδοξη Παιδεία και στην επίγνωση της διαχρονικής συνέχειας του Ελληνισμού. Παράδειγμα προς μίμησιν.
Δεύτερη απαραίτητη προϋπόθεση για να ξαναβρούμε την ομοψυχία μας είναι η καλύτερη γνώση και διδασκαλία της Ιστορίας μας. Μόνον όταν ξέρεις από πού έρχεσαι γνωρίζεις καλύτερα πού πηγαίνεις. Ιστορία σημαίνει παροχή προτύπων για τη νεολαία μας, Αγίων, ηρώων εθνομαρτύρων, αγωνιστών της ειρήνης και του πολέμου. Ιστορική γνώση σημαίνει συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων μας , αλλά και των αντιπάλων μας και των κινδύνων για τον Ελληνισμό. Ορθή κατανόηση της Ιστορίας συνεπάγεται αξιοπρεπέστερη πολιτική στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Κύπρο, στο Μακεδονικό, στο Βορειοηπειρωτικό. Διότι δεν μπορούμε να μιλούμε για ενότητα χωρίς να ενδιαφερόμαστε για τον Ελληνισμό εκτός συνόρων.
Τρίτο στοιχείο που θα μας βοηθήσει είναι η μεγαλύτερη φροντίδα για τη νεολαία μας. Καλύτερη παιδεία, μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, περισσότερα κίνητρα για να μείνουν στη χώρα μας οι εγκέφαλοι και οι διάνοιες που διαρρέουν στο εξωτερικό, αυστηρή τήρηση της διατάξεως που καταργεί το «πανεπιστημιακό άσυλο», δημιουργία λίγων ιδιωτικών Πανεπιστημίων με πολύ υψηλές προδιαγραφές, αναβάθμιση του γλωσσικού αισθητηρίου των νέων μας, προστασία της ελληνικής γλώσσας, η οποία είναι μία από τις σπουδαιότερες κληρονομιές που θα αφήσουμε στις νεώτερες γενιές.
Τέταρτο απαραίτητο στοιχείο θεωρώ την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών, τον αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων μας, την ενεργότερη αστυνόμευση της γειτονιάς, την κατάργηση του Νόμου Ραγκούση περί απονομής ιθαγενείας και την διάλυση των πολυπολιτισμικών μύθων. Επιτέλους ο Έλληνας δεν έχυσε το αίμα του και τον ιδρώτα του επί 180 χρόνια για να φτιάξει ένα κράτος , το οποίο θα μετατρέψουν σε κόλαση οι λαθραίοι όλου του κόσμου. Αν δεν λυθεί το συντομότερο αυτό το πρόβλημα με τη δυναμικότερη συμμετοχή της Ευρ. Ένωσης η εθνική ομοψυχία θα στηρίζεται σε γυάλινα πόδια. Διότι κοινωνική συνοχή χωρίς εθνική ομοιογένεια δεν υπάρχει. Είχαμε μία ζηλευτή εθνική ομοιογένεια και οι οπαδοί της αποτυχημένης πολυπολιτισμικότητας επιχειρούν να μας την στερήσουν. Φτάνει πιά!
Το μέλλον μας βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια μας. Οι ξένοι απλώς κοιτάζουν το συμφέρον τους. Ζητούμε από την πολιτική ηγεσία να δείξει ωριμότητα και καλούμαστε και οι απλοί πολίτες να αγωνισθούμε με κάθε τρόπο για ομοψυχία και ενότητα.
πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 19/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου