13/10/18

Κλήσεις σε Θεολόγους της Αιτωλοακαρνανίας για να εξετασθούν ως μάρτυρες σε ποινική υπόθεση που αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών

Μια εξέλιξη των τελευταίων ημερών προκαλεί το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας της Αιτωλοακαρνανίας. Πολλοί θεολόγοι του Νομού καλούνται από την Πταισματοδίκη σε ανάκριση για να εξεταστούν ως μάρτυρες για το ζήτημα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών.

Οι θεολόγοι καλούνται ουσιαστικά να καταθέσουν την άποψη τους για το νέο τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος καθώς η πταισματοδίκης, με εντολή Εισαγγελέα, συλλέγει υλικό στα πλαίσια ποινικής υπόθεσης που προς το παρόν στρέφεται κατά παντός υπευθύνου.
Οι κλήσεις των Θεολόγων φέρονται να σχετίζονται με τη μήνυση που υπέβαλλε γονέας από το Αγρίνιο κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τη διδασκαλία και το περιεχόμενο του βιβλίου των Θρησκευτικών, με τη σχετική δικογραφία να έχει διαβιβαστεί ήδη στη Βουλή.
Στο Αγρίνιο ως γνωστόν είχε ξεσηκωθεί μεγάλο κύμα αντιδράσεων για τα νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών και είχε οργανωθεί και σχετική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων πολλών σχολείων υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων εξέφρασαν τότε την πλήρη αντίθεσή τους προς τα εφαρμοζόμενα από εφέτος Νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών με τη διανομή των σχετικών «Φακέλων μαθήματος» στα σχολεία της Χώρας και ζητούσαν την άμεση απόσυρσή τους υποστηρίζοντας πως «με τον χαρακτήρα και το περιεχόμενό τους ανατρέπουν εκ βάθρων το κορυφαίο εκπαιδευτικό ιδεώδες της ανατροφής των παιδιών μας, σύμφωνα με τη διδασκαλία και τις αρχές της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης».

12 σχόλια:

  1. Πολύ φοβάμαι πως στο τέλος θα παγιδευτούν και θα τιμωρηθούν οι εκεί Θεολόγοι και ο κύριος Υπουργός ΄΄θα βγει λάδι΄΄, με την υπόθεση να καταλήγει στο αρχείο με το Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, που στην ουσία τους χορηγεί αμνηστία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Έπειτα ποιός θα θυμάται πολιτικά τον κ. Γαβρόγλου μετά από έναν χρόνο ; Μήπως πρόκειται να εκλεγεί; Και τώρα Βουλευτής Επικρατείας ήταν δηλαδή εκλεγείς άνευ ψήφου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεολόγοι ψηλά το κεφάλι. Να κάνετε το καθήκον σας ενώπιον θεού και ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτές οι κλήσεις είναι το καλύτερο δώρο για τους Θεολόγους. Έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξηγήσουν την Πταισματοδίκη πως ήταν τα προηγούμενα Θρησκευτικά, πως είναι τα "νέα", πόσο σύμφωνα με το ΣτΕ ήταν τα παλιά, πόσο ίδιες είναι οι υπουργικές αποφάσεις Φίλη και Γαβρόγλου, πόσο ακυρωμένα είναι τα νέα θρησκευτικά (είτε Φίλη είτε Γαβρόγλου, το ίδιο είναι) από το ΣτΕ! Αδράξτε συνάδελφοι την ευκαιρία.
    Εγώ ως Θεολόγος σε σχολεία της Ηπείρου, πραγματικά σας ζηλεύω. Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν λίγα χρόνια υπηρετούσα στην Αιτωλοακαρνανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας ελπίσουμε να πουν την αλήθεια σαν να βρίσκονται ενώπιον του Κυρίου χωρίς να θέλουν να ωραιοποιήσουν τα Νέα Θρησκευτικά που είναι 100% ακατάλληλα για Ορθόδοξους μαθητές!

    Αριστοτέλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο σκοπό της κλήσης που γράφει "Για Π.Ε." εννοεί για "προκαταρκτική εξέταση"; Ξέρεις κανείς δικηγόρος να μας πει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πειθαρχικές διώξεις εναντίον σας θέλει ο Υπουργός;

    Εγώ λέω να βοηθήσετε στην ποινική δίωξή εναντίον του δίνοντας σαφείς, ορθές και ορθόδοξες απαντήσεις στην Πταισματοδίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χωρίς να είμαι δικηγόρος υποθέτω ότι το "προκαταρκτική εξέταση" εννοεί την δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή κατά του υπουργού Παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με τον 13 Οκτωβρίου 2018 - 11:29 μ.μ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να μην γίνει παρεξήγηση μιας και υπάρχουν 2 σχόλια με ημερομηνία 11:29 μ.μ. , εννοώ τον σχολιαστή που γράφει ότι πρέπει να δώσουν σαφείς, ορθές και ορθόδοξες απαντήσεις στην Πταισματοδίκη.

    Ο 11:30 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ποινική δίωξη αφορά τους υπευθύνους για το αδίκημα του προσηλυτισμού μέσω των ΠΣ Γαβρόγλου. Οι θεολόγοι καλούνται ως μάρτυρες κατηγορίας (ή υπερασπίσεως αν είναι της "μοντέρνας σχολής") και όχι ως κατηγορούμενοι-ύποπτοι. Οι μάρτυρες εξετάζονται με όρκο, οι ύποπτοι (και μετέπειτα κατηγορούμενοι)χωρίς όρκο. Διότι οι μάρτυρες εξετάζονται για όσα υπέπεσαν στην αντίληψή τους σχετικά με τα αδικήματα των υπόπτων-κατηγορουμένων, ενώ οι ύποπτοι υπερασπίζονται τον εαυτό τους.
    Σε κάθε περίπτωση, οι απειλές του Υπουργού δεν αφορούν ποινικές διώξεις, καθώς δεν υπάρχει υποψία ποινικού αδικήματος, αλλά πειθαρχικές διώξεις, τις οποίες δεν θα τολμήσουν να διενεργήσουν οι υπεύθυνοι γιατί θα τους έρθει μπούμερανγκ. Τον τελευταίο λόγο στις πειθαρχικές διώξεις έχουν τα διοικητικά δικαστήρια τα οποία δεσμεύονται από τις αποφάσεις του ΣτΕ.
    Επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αλλά αντιθέτως κινείται η ποινική δίωξη κατά των όντως παρανόμων.

    Χαράλαμπος Χ. Άνδραλης, Δικηγόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Χαράλαμπο Άνδραλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι καθηγητές να πουν ολόκληρη την αλήθεια με μόνο φόβο τον φόβο του Θεού και κανένα άλλο φόβο.

    Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή