19/11/08

Αρχιεπίσκοπος και Υφυπ. Λυκουρέντζος για τα Θρησκευτικά

Παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το μάθημα των θρησκευτικών, μετά την επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, της ηγεσίας του συνηγόρου του πολίτη που ζητά την απαλλαγή μαθητών από τα θρησκευτικά για λόγους συνείδησης και επικαλείται σχετική απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

Όλες οι δικαιολογίες που προβάλλονται είναι εκ του πονηρού και ότι είναι εκ του πονηρού είναι αποβλητέο σχολίασε μετά τη συνάντηση του με τον υφυπουργό Ανδρέα Λυκουρεντζο.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κάλεσε τον συνήγορο του πολίτη να αποδείξει τους ισχυρισμούς του περί αποφάσεως του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

«Οι όποιες επιφυλάξεις εγείρονται δεν είναι σε θέση να αναιρέσουν το υποχρεωτικό του μαθήματος και την υποχρέωση στήριξης της διδασκαλίας του από την πολιτεία», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας.
Σχόλιο
1. Σαφώς και είναι εκ του πονηρού οι δικαιολογίες που προβάλλονται. Αναμένουμε τις δράσεις της Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου ενάντια στις εκ του πονηρού μεθοδεύσεις.
2. Ο τονισμός της υποχρεωτικότητας του μαθήματος των θρησκευτικών από τον κ. Υφυπουργό δεν λύνει το πρόβλημα που έχει να κάνει με το σε ποιους και με ποιο τρόπο δίνεται απαλλαγή από ένα (υποχρεωτικό κατα τα άλλα) μάθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)