18/10/09

Ο Κύπρου τιμωρεί τους Κληρικούς που διαμαρτυρήθηκαν στην Πάφο


πηγή: ikypros με πληροφορίες από Ακτίνες

Σε διαθεσιμότητα οι Κληρικοί που μετείχαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πάφο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι θα θέσει σε διαθεσιμότητα τους κληρικούς που μετείχαν στην χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πάφο, με αφορμή τη διεξαγωγή της Συνέλευσης της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής για τον Θεολογικό Διάλογο Ορθόδοξων και Ρωμαιοκαθολικών.................

Ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε αποκοπή των μισθών τους, ενώ οι κληρικοί αυτοί, είπε, δεν θα κοινωνήσουν για πολλές εβδομάδες.
Η επίσημη εκκλησία, δήλωσε ο Μακαριότατος, είναι υπεράνω και δεν πρόκειται να την καταντήσουν όπως είπε "φρενοκομείο", με το να εκφράζει ο καθένας τη θέση του. Εάν κάποιοι θέλουν να το κάνουν αυτό, κατέληξε, να βγάλουν τα ράσα και να δημιουργήσουν τη δική τους εκκλησία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://orthodoxia-pateriki.blogspot.com/2009/10/blog-post_18.html

Την σκυτάλη των εκφοβισμών και των αφορισμών πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Με εκφοβισμούς και αφορισμούς συνεχίζουν να επιτίθενται οι ηγέτες του οικουμενισμού. Την σκυτάλη αυτή την φορά πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος απειλεί με τιμωρίες τους κληρικούς, που πήραν μέρος στις χθεσινές διαμαρτυρίες έξω από το ξενοδοχείο που συνεδριάζει η Μικτή Επιτροπή Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών.
Σε σημερινή του μάλιστα ομιλία στην διάρκεια αρχιερατικού συλλείτουργου, παρουσία των ρωμαιοκαθολικών, απέδωσε σε "εωσφορικό εγωισμό" τις αντιδράσεις των πιστών!
Είναι αλήθεια πως η λήψη αποφάσεων, επί σειρά ετών, ερήμην του εκκλησιαστικού σώματος είχε παγιωθεί και είχε γίνει συνήθεια στους οικουμενιστικούς κύκλους, ώστε να δυσφορούν και να εναντιώνονται στην κριτική. Την κριτική ενάντια στους όρους και τις μεθόδους του διαλόγου και όχι στον ίδιο τον διάλογο, όπως παραπλανητικά παρουσιάζεται.

Ανώνυμος είπε...

http://orthodoxia-pateriki.blogspot.com/2009/10/blog-post_805.html

Στρατιωτικός νόμος από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου!
Με σκληρά μέτρα και διώξεις "διαλέγεται" ο υπέρμαχος του..... διαλόγου Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος. Απεφάσισε, δικτατορικώ τω τρόπω, να θέσει σε διαθεσιμότητα και να προβεί σε περικοπή των μισθών των ιερέων που διαμαρτυρήθηκαν χθες έξω από το ξενοδοχείο που συνεδριάζει η Μικτή Επιτροπή Διαλόγου με τους ρωμαιοκαθολικούς.
Αποδεικνύεται έτσι ότι μόνον με τους Ρωμαιοκαθολικούς μπορεί να διαλέγεται ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ότι κάθε κριτική στις αποφάσεις του οδηγεί σε αποκεφαλισμό!
Ένα είναι σίγουρο: ματαιοπονούν όσοι μετέρχονται την τρομοκρατία ως πρόσφορο μέσο επιβολής απόψεων.
Η πορεία θα το δείξει.

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα αμαρτήματα συγχωρούνται εκτός από ένα,τη βλασφημία του Αγ.Πνεύματος.Ας το έχουν κατά νου αυτό ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και οι συν αυτώ οικουμενιστικοί κύκλοι.Ευτυχώς,ο πιστός λαός διατελεί γρηγορών και προσευχόμενος εις τρόπον ώστε να μπορεί να διακρίνει τους Ποιμένες απ'τους ψευδοποιμένες...Οι οικουμενιστές είναι βέβαιο ότι έχουν λυσσάξει μπροστά σε τόσο μεγάλη αντίδραση.Με την τακτική που ακολουθούν όμως θα εγκαταλειφθούν από τα ποίμνιά τους και θα παραμείνουν παντελώς μόνοι στις ερεβώδεις ατραπούς της απωλείας.Είθε ο Κύριος,ο Ων και ο ην και ο ερχόμενος,ο Αυτός εις τους αιώνας,να ενδυναμώνει τους αγωνιστές ορθοδόξους κληρικούς που δοκιμάζονται για την ομολογία τους και να χαρίζει μετάνοια στους εκτραπέντες της σωτηρίου οδού οικουμενιστές.

Ανώνυμος είπε...

H συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου απάδει σε ποιμένα και είναι αξιοθρήνητη. Ευτυχώς, με τη στάση του εκθέτει πλήρως την "αγαπολογία" των οικουμενιστών κληρικών και από την άποψη αυτή προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στην Ορθοδοξία.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)