8/11/09

Πώς θα «αποδεσμευτούν» οι ραδιοσταθμοί των Μητροπόλεων από το ραδιοσταθμό της Εκκλησίας

Η αλλαγή του προγράμματος και των προσώπων στο ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος οδήγησε στην αντίδραση πολλών πιστών που ακούνε πλέον ανήκουστα πράγματα από το ραδιοσταθμό της Εκκλησίας! Είχαμε από την αρχή προτείνει ως λύση στο πρόβλημα την διακοπή μετάδοσης του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας από τις κατά τόπους Μητροπόλεις και την αναμετάδοση του ραδιοσταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας. Η λύση αυτή ωστόσο σκοντάφτει σε ένα πρακτικό πρόβλημα.........
Το καθεστώς των ραδιοσταθμών των Μητροπόλεων είναι αρκετά περίπλοκο, αφού είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν κάποιες ρυθμίσεις του κράτους για τους ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς. Στα πλαίσια των ρυθμίσεων αυτών πολλές μητροπόλεις είχαν εντάξει τους ραδιοσταθμούς τους σε ένα δίκτυο, έχοντας την υποχρέωση αναμετάδοσης κάποιων ωρών του προγράμματος του ραδιοσταθμού της Εκκλησίας, επειδή αδυνατούσαν να έχουν εικοσιτετράωρο δικό τους πρόγραμμα. Υπέγραψαν μάλιστα συγκεκριμένα έγγραφα που εγκρίθηκαν από το κράτος.
Είναι δυνατόν τώρα να «απεμπλακούν» από αυτό το δίκτυο και να υπογράψουν νέα έγγραφα συνεργασίας με το ραδιοσταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας; Ναι, η δυνατότητα αυτή υπάρχει. Ασφαλώς χρειάζεται να ακολουθηθεί μία διαδικασία και πολλοί μητροπολίτες, έχοντας στο νου τους ότι θα δυσαρεστηθεί και ο Αρχιεπίσκοπος από μία τέτοια απόφαση, αποφεύγουν να προχωρήσουν στη διαδικασία αυτή. Όμως οι αντιδράσεις του πιστού λαού συνεχίζονται.
Οι λύσεις στο πρόβλημα είναι πλέον δύο:
1. Το θέμα του ραδιοσταθμού να τεθεί επίσημα στη Σύνοδο και να δοθούν νέες κατευθυντήριες γραμμές που θα λαμβάνουν υπόψη τους τη γνώμη του πιστού λαού.
2. Επειδή ωστόσο ούτε συζήτηση είναι πιθανόν να γίνει στη Σύνοδο, ούτε πολύ περισσότερο είναι εύκολο να απομακρυνθούν από το ραδιοσταθμό της Εκκλησίας τα πρόσωπα που οδήγησαν στη νέα αυτή γραμμή (επειδή ο Αρχιεπίσκοπος θεωρεί συνεργάτες του αυτά τα πρόσωπα), οι κατά τόπους μητροπόλεις οφείλουν να προχωρήσουν στην κοπιώδη αλλά απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία απεμπλοκής των ραδιοφώνων τους από το ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος και να συνάψουν νέα συνεργασία με την Πειραϊκή Εκκλησία. Τούτο είναι απαίτηση του πιστού λαού αλλά και των θεολόγων. Πιθανή αμέλεια στο ζήτημα θα οδηγήσει σε μόλυνση του πιστού λαού από τα οικουμενιστικά και κοσμικά παραληρήματα των νέων ραδιοφωνικών παραγωγών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το θέμα σας!

Να διατηρείτε συνεχώς το θέμα αυτό στην επικαιρότητα μέχρι να δοθεί οριστική λύση που να αναπαύει τις Ορθόδοξες συνειδήσεις!

Να απομακρυνθούν άμεσα οι Οικουμενιστές και οι υποστηρικτές των βλασφήμων!

Ένας πιστός

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)