25/5/10

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: "Το θέλημα του Κυρίου είναι να διαβουλευόμαστε με τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία"

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Κύπρου δημοσιεύεται συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου στη δημοσιογράφο Μιράντα Λυσάνδρου της εφημερίδας "Πολίτης". Μεταφἐρουμε εδώ το απόσπασμα της συνέντευξης που περιέχει τις αρχιεπισκοπικές θέσεις για την επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο:
* Φοβάστε για αντιδράσεις λόγω της έλευσης του Πάπα στην Κύπρο;
*Το θέλημα του Κυρίου είναι να διαβουλευόμαστε με τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Ο ίδιος ο Κύριος, λίγες στιγμές προτού συλληφθεί από τους Ιουδαίους, έκαμε διά της προσευχής του μια δραματική έκκληση προς τον θεό πατέρα του. Να παραμείνει ενωμένος και ο χριστιανικός κόσμος, όπως ενωμένα είναι τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδας. Αυτοί που αντιτίθενται στο θέλημα του Θεού είναι ανεγκέφαλοι που έχουν ζήλο ου κατ' επίγνωση. Δεν πιστεύω ότι τώρα θα υπάρχουν αντιδράσεις διότι ο Πάπας είναι επίσημα προσκεκλημένος του κράτους, και το κράτος σίγουρα θα τον προστατέψει.......
* Ποιο κοινό μήνυμα θα στείλετε οι δυο σας;
* Το πρώτο μήνυμα είναι η αγάπη.* Τι είναι η αγάπη;* Ο Θεός αγάπη εστί, είπε ο Ιωάννης ο Θεολόγος. Και εκείνος που ξέρει να αγαπά είναι ενωμένος μετά του Θεού. Κάνοντας τον αγώνα τον πνευματικό για να αλλάξει τον κακό εαυτό του, για να τον φωτίζει, να τον ενισχύει, και να τον κατευθύνει στο δρόμο που χάραξε ο ίδιος ο Χριστός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμιότατε που είδατε ότι ο Παπισμός είναι Εκκλησία και δηλώνεται ότι γνωρίζεται και το θέλημα του Κυρίου;;;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)