10/9/10

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου προς τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων

MHNYMA ΤΟΥ ΜΑΚ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. Ιερωνύμου Β’
Προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων
με την ευκαιρία της ενάρξεως του Νέου Σχολικού έτους

Αρ. Πρωτ. ΕΞ. 2750
Αθήνα 6 Σεπτεμβρίου 2010
Αγαπητά μου παιδιά,
Ίσως έχετε δει ποτάμια να κυλούν. Να έχετε παρατηρήσει πόσο γρήγορα κυλάει το γάργαρο νερό τους. Μοιάζουν με την ομορφιά της ηλικίας σας. Την καθαρότητα της ψυχής σας. Η δύναμή τους μοιάζει με τη θέλησή σας να αγκαλιάσετε τον κόσμο. Ο μόνος φόβος των μεγάλων, των γονέων σας, των δασκάλων σας, των ιερέων όλων όσων σας αγαπάμε, είναι να μην σπαταληθεί το γάργαρο νερό της ψυχής σας. Η βασική μας έγνοια είναι η προσπάθειά σας να αποδώσει πλουσιότερο καρπό......
Να μην σας επηρεάζει η ασχήμια που μας περιβάλλει, η μοναξιά. Να δώσετε χρώμα στο χρόνο. Η μαθητεία σας στο σχολείο να καλλιεργήσει βαθειά την ψυχή σας, ώστε οι γνώσεις που θα κερδίσετε να γίνουν γέφυρες. Να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι γεμάτοι Δημιουργικότητα, Ευαισθησία, Ελπίδα και Αγάπη.

Παιδιά μου,
Μη φοβηθείτε τις δυσκολίες, τις κλειστές ενδεχομένως πόρτες που θα συναντήσετε. Ο Χριστός που είναι πατέρας, αδελφός και φίλος μας πάντοτε θα βρίσκεται στο πλευρό σας, σε κάθε ευχάριστη ή δυσάρεστη στιγμή σας, σε κάθε γέλιο και δάκρυ σας, για να χαρεί μαζί σας ή για να σας σηκώσει στους ώμους Του και να ελαφρύνει το φορτίο σας.

Καλή και ευλογημένη χρονιά,
Ο Αρχιεπίσκοπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)