10/11/10

Αγώνα ουσίας και όχι «θορύβου» ζητά ο αρχιεπίσκοπος για το μάθημα των Θρησκευτικών

Η εφημερίδα Το ΒΗΜΑ ανήρτησε στην ιστοσελίδα της δημοσίευμα για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για το μάθημα των Θρησκευτικών. Το αναδημοσιεύουμε:
.
Αγώνα ουσίας και όχι «θορύβου» ζητά ο αρχιεπίσκοπος για το μάθημα των Θρησκευτικών
.
Αναφορά στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Λύκειο έκανε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μιλώντας σε τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών της θεολογικής Σχολής Αθηνών. «Ο αγώνας μας» είπε ο αρχιεπίσκοπος «πρέπει να είναι ουσιαστικός και όχι για το φαίνεσθαι». «Δε θα μείνουμε άφωνοι» συμπληρώνει....
«Πολλοί επιδιώκουν να μας παρουσιάζουν άφωνους, όμως αγρυπνούμε και παρακολουθούμε σοβαρά και όπως πρέπει όλα τα θέματα. Η μάχη και ο αγώνας πρέπει να γίνονται συστηματικά και ουσιαστικά, όχι για το θόρυβο και το φαίνεσθαι, αλλά για το είναι και το αποτέλεσμα» πρόσθεσε, απαντώντας σε όσους έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι η Εκκλησία δεν έχει εκφραστεί με έντονο τρόπο για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι θέματα όπως το εάν στο νέο τύπο Λυκείου, το μάθημα των Θρησκευτικών θα είναι υποχρεωτικό ή προαιρετικό, το περιεχόμενο του μαθήματος, ακόμη και ο τίτλος του βιβλίου απασχολούν την Εκκλησία.

Ο αρχιεπίσκοπος υπενθύμισε την Τετάρτη διαβεβαίωση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου ότι πριν γίνει οποιαδήποτε ενέργεια θα προηγηθεί διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Τόνισε, ακόμα, ότι η Εκκλησία έχει ήδη συστήσει επιτροπή που μελετά το θέμα και θα καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις προς το υπουργείο Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)