19/11/10

Οι μοναχοί του «Μαύρου Ποταμού» για τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο επίσκοπος Αρτέμιος στο Κόσσοβο

πηγή του video: agiooros.org

Οι μέχρι χθες εξόριστοι από το Κοσσυφοπέδιο μοναχοί της Μονής Τσέρνα Ρέκα (Μαύρος Ποταμός) του Κοσσυφοπεδίου ανήρτησαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους ανακοίνωση σχετική με την επάνοδο του επισκόπου Αρτεμίου και των ίδιων στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου. Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι ο επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος έφτασε χθες το βράδυ, μετά από αρκετούς μήνες εξορίας, στο έδαφος της Επισκοπής του, σε ένα μοναστήρι στην περιοχή του Potok στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.....
Σήμερα το πρωί τέλεσε Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και πιστών. Στη Θεία Λειτουργία, συλλειτούργησαν 20 ιερείς και συμμετείχαν πολλοί πιστοί και μοναχοί που για αρκετούς μήνες βρίσκονταν έξω από τα μοναστήρια τους.
Μοναχοί που έχουν αντικανονικά τιμωρηθεί επειδή άπερριψαν την παράνομη τιμωρία του Μητροπολίτη Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου επέστρεψαν και πάλι στο Κόσσοβο. Η επάνοδος του επισκόπου Αρτεμίου και των μοναχών στο Κόσσοβο αποτελεί κανονική πράξη και ελέγχει ως αντικανονική την εμφάνιση και τη δράση άλλου επισκόπου στη Μητρόπολή Ράσκας και Πριζρένης, του οποίου η εμφάνιση δημιουργεί αναμφισβήτητα ένα ρήγμα.
Στην ίδια ανακοίνωση οι μοναχοί εκφράσουν τη λύπη τους για τις βαθιές πληγές που προκάλεσαν στο σώμα της Σερβικής Εκκλησίας οι προγραμματισμένες ενέργειες μερικών επισκόπων της Συνόδου της Σερβικής Εκκλησίας που προχώρησαν σε διορισμό δεύτερου επισκόπου στην επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης γκρεμίζοντας την κανονική τάξη και Παράδοση της Εκκλησίας και δημιουργώντας σχίσμα.
Τέλος αποκαλύπτουν ότι και η αστυνομία έχει αρχίσει «δράση» εναντίον των μοναχών και κληρικών που παραμένουν στο πλευρό του επισκόπου Αρτεμίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)