6/5/11

Συζητήθηκε το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών στη συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού

Στη συνάντηση Αρχιεπισκόπου - Πρωθυπουργού που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε και το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Η ΝΕΤ πριν λίγο μετέδωσε ότι η Υπουργός Παιδείας που συμμετείχε στη συνάντηση όταν τέθηκε το ζήτημα εξήγησε τη λογική του Νέου Λυκείου . Σχετικές πληροφορίες μεταδίδουν και οι ιστοσελίδες in.gr και Τα Νέα.
Μεταφέρουμε το σχετικό δημοσίευμε από Τα Νέα:
Εκκλησιαστική περιουσία και Θρησκευτικά επί τάπητος στη συνάντηση Παπανδρέου-Ιερώνυμου
Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και το μάθημα των Θρησκευτικών, το οποίο πλέον είναι ωριαίο και προαιρετικό στο Λύκειο, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.
Κατά την υποδοχή του κ. Ιερώνυμου ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι είναι αναγκαία η συνέργια και η συνεργασία του κράτους και της εκκλησίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα ο καθένας βέβαια με τον ιδιαίτερο ρόλο του.
«Για να προκύψουν λύσεις ελπίδας, αισιοδοξίας, ώστε να μπει η Ελλάδα σε ένα διαφορετικό δρόμο»...
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι ήταν σωστή η επισήμανση του πρωθυπουργού και τόνισε: «Ο λαός προσβλέπει με αγωνία και έχει απαιτήσεις για να ξεπεραστεί η κρίση. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα ανακουφίσουν τον κόσμο.»
Παρόντες στη συνάντηση είναι η αρμόδια υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης.

1 σχόλιο:

thriskeftika είπε...

Ο Αθήνα 9,84 αναφέρει ότι "Επιπλέον ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επέμεινε στις θέσεις της Εκκλησίας, όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών στο Νέο Λύκειο".

http://www.athina984.gr/node/147350

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)