13/6/12

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς, "Ο ιερεύς δεν είναι υπάλληλος, αλλά πατέρας και εμψυχωτής του ελληνικού λαού"

Την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας επισκέφθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 6:00’ μ.μ., ο πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνιος Σαμαράς, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Κοσμά.
Η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του κ. Σαμαρά να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επισκέψεώς του στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα...

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς υποδέχθηκε τον κ. Σαμαρά και την συνοδεία του στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, όπου εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να καταθέσει, σε έναν από τους κύριους εκφραστές της σημερινής πολιτικής ζωής, την αγωνία και τον προβληματισμό του για όσα τραγικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα κατά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Κυρίως δε, μετέφερε την αγωνιστική προσπάθεια του πιστού λαού της επαρχίας να παραμείνει όρθιος μέσα στην επικρατούσα λεγομένη οικονομική κρίση, που όμως δεν είναι άλλη από αυτή την κρίση των αρχών και αξιών, την κρίση της θρησκευτικής και εθνικής παραδόσεώς μας, στο πλαίσιο μιας ασυγκράτητης και μεθοδευμένης δυστυχώς πολεμικής εναντίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Επίσης ο Σεβασμιώτατος εζήτησε «να διασφαλισθεί η μισθοδοσία του εγγάμου εφημεριακού κλήρου και να επανέλθει ο διορισμός των νέων εφημερίων, διότι ο ιερεύς δεν είναι υπάλληλος, αλλά πατέρας και εμψυχωτής του δοκιμασμένου ελληνικού λαού»
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση, επεσήμανε την αφοσίωσή του στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό και υποσχέθηκε για την στήριξή του στον Ιερό Κλήρο και την Εκκλησία που αποτελούν σημαντικό παράγοντα σ’ αυτή την σημερινή κρίσιμη κατάσταση της χώρας. Εξερχόμενος των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως, σε ερώτηση που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους για την συνάντησή του με τον Μητροπολίτη κ. Κοσμά πριν τις εκλογές, τόνισε: «Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, απλά πήραμε την ευχή του».

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΤΟΝΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ.
ΨΗΦΙΣΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ.
ΜΗΝ ΚΛΑΙΤΕ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε ποιο κόμμα σε έβαλε; Πες μας ποιό κόμμα λες να ψηφίσουμε και θα σε καταλάβουμε.

Ανώνυμος είπε...

"ποιο κόμμα σε έβαλε;"

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ!

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν μπορούν κάποιοι μόνο έτσι να σκεφθούν αλλά αφού είσαι ανώνυμος -και επώνυμος το ίδιο θα ίσχυε- σε μια περίοδο που οργιάζει η προεκλογική προπαγάνδα όλα είναι πιθανά.
Μήπως θέλεις να βγούν οι λυσσασμένοι εκκλησιομάχοι (ΠΑΣΟΚ-ΟΙΚΟΛΟΓΙ-ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ);

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΣΥ ΠΟΣΗ ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ "ΕΚΚΛΗΣΙΟΦΙΛΟΥΣ", ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΟΥΣ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ, ΟΤΑΝ Ο ΑΝΕΜΟΣ ΦΥΣΑ ΑΛΛΙΩΣ ... ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ "ΜΕΓΑΛΕΣ" ΔΕΞΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ...
ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΟΣΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ Η΄ ΔΗΘΕΝ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ -Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΥΣ- ΕΚΠΟΡΝΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ "ΕΚΚΛΗΣΙΟΦΙΛΟΥΣ". ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ, ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ, ΤΟ ΦΟΒΟ -ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ- ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΑΤΟ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟ.


ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΕΔΩ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ

Ανώνυμος είπε...

ενώ ο Σαμαράς, ο συγκάτοικος του Γ. Παπανδρέου, δεν είναι καθόλου εκκλησιομάχος..
http://3.bp.blogspot.com/-ePF7GaY8b_Q/Tqx-ossFFWI/AAAAAAAAAg4/1UigRtBxMEs/s320/247559_217467084950565_217388988291708_721689_7882250_n.jpg

Εδώ σου αρέσει;
http://epanastasi-gr.blogspot.com/2012/04/blog-post_9453.html

Για τη ψήφο του λαού και ο Παπανδρέου ευχόταν καλή ανάσταση τη Δευτέρα του Πάσχα. Τέτοιες πολιτικές στη θρησκεία είναι εύκολες...

Ανώνυμος είπε...

Όποιος δεν καταλαβαίνει την τεράστια διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και αριστερών εκκλησιομάχων (ΠΑΣΟΚ-ΟΙΚΟΛΟΓΙ-ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ)είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Ποίος έβγαλε το Θρήσκευμα απο τις ταυτότητες; (Σημίτης)

Ποιός έλεγε να νομιμοποιήσει τα ναρκωτικά; (Γ.Παπανδρέου)

Ποιός έλεγε να διδάσκονται θρησκειολογία και εξόριζε το ομολογιακό;(Διαμαντοπουλου)

Ποιός έλεγε γελοιότητα τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό (Σημίτης, Πρωτόπαπας);

Ποιοί θέλουν χωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας και αρπαγή της εκκλησιαστικής περιουσίας; (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ)

Ποιός είχε σύμβουλο τον ομοφυλόφιλο Βαλλιανάτο; (Γ.Παπανδρεου)

Ποιός αγόρασε σαν υπουργός πολιτισμού τον βλάσφημο πίνακα με αισχρότητες κατά του Σταυρού; (Βενιζέλος)

Να συνεχίσω; Δεν θα τελειώσω ούτε αύριο.

Αμπλίας

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς ποτέ δεν έκανε κάτι εναντιον της Εκκλησίας δεν είναι καθόλου εκκλησιομάχος. Το ότι ήταν συγκάτοικος δεν σημαίνει ότι ασπάζεται όλες τις σαβουροαπόψεις του Παπανδρέου.

Η ΝΔ έχει δάκους αλλά σε σχέση με τους δάκους των αριστερων κομμάτων είναι λίγοι, πολύ λίγοι.

Η ΝΔ τουλάχιστον δεν είναι εκκλησιομάχο κόμμα και μάλιστα έχει να δείξει πολλούς πιστούς βουλευτές που τήρησαν ορθόδοξη στάση σε αντίθεση με τα αριστερά κόμματα.

Αμπλίας

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

http://www.youtube.com/watch?v=QWs1VbWh2DQ&feature=plcp

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Α. Σαμαρά, το φρακέλιο για σένα είναι λίγο σε σχέση με το εμπόριο που κάνεις με την πίστη μας.

Μας μαύρισες τη ζωή στελεχίσκε της οννεδ, θα σε μαυρίσουμε την Κυριακή και εσένα και το μεταλλαγμένο αδελφάκι σου, το πασοκοσύριζα.

Αντιοικουμενιστής είπε...

Τινές εκ των πολιτικάντηδων ημών πιστεύουν ότι εάν φωτογραφηθούν με έναν Άξιον Ιεράρχην θα εξαπατήσουν τινάς εκ των ψηφοφόρων. Έχουσι γνώσιν οι φύλακες αγαπητοί "κύριοι" πολιτικάντηδες...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΛΟΓΟΦΕΡΝΟΥΜΕ.
Ο ΘΕΟΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΑΣ ΞΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΦΟΡΜΕΣ ΝΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ. ΣΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ. ΤΟ ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΧΙ ΟΧΙ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΜΠΛΙΑ!

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ, ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΜΕ ΧΥΔΑΙΕΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ;

ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ; ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Λ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΙ ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Άγιοι «λίγο» και άγιοι «πολύ» και ακόμα χειρότερα άγιοι «σε σχέση με» ούτε υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν.

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνεις ανώνυμε 14 Ιουνίου 2012 6:03 μ.μ. το νόημα της φράσης και μην κάνεις τον χαζό. Δεν εννοεί ότι είναι πραγματικά άγιοι.

Ανώνυμος είπε...

Και εσύ καταλαβαίνεις πως ο κάθε μη πραγματικός, όταν προσποιείται γίνεται τουλάχιστον υποκριτής.

Ανώνυμος είπε...

Μα ΑΝΏΝΥΜΕ 6:39 μ.μ. δεν είπε ότι προσποιούνται ότι είναι άγιοι στην ΝΔ. Είπε για τη φράση του τί νόημα είχε.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος θέσπισε το αυτόματο διαζύγιο;Ποιος πήγε κατηγορούμενο στο Ρουφ το 1980 τον αείμνηστο Αυγουστίνο Καντιώτη;Ποιος καθιέρωσε την άοπλη θητεία των χιλιαστών;Ποιοι μας βάλανε στην ΕΟΚ;Ποιοι είπαν το 1974 ότι η Κύπρος κείται μακράν;Ποιοι έθαψαν την καθαρεύουσα;Ποιοι ψήφισαν το χειρότερο καταστατικό χάρτη που είχε ποτέ η Εκκλησία της Ελλάδος;Ποιοι έθαψαν το φάκελλο της Κύπρου;Ποιοι πρώτοι ψήφισαν την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων με το πρώτο σχετικά ήπιο νομοσχέδιο για να ακολουθήσουν οι πασόκοι που δεν άφησαν τίποτε όρθιο;Μήπως η δεξιά του...κυρίου Καραμανλή του Α και του μασσώνου ράλλη;

Ανώνυμος είπε...

Η θρησκειοκάπηλη και πατριδοκάπηλη δεξιά τίμησε τον απαισιότερο υβριστή του Θεανθρώπου Καζαντζάκη όταν πέθανε.

Ανώνυμος είπε...

Και το αυτόματο διαζύγιο και την αποποινικοποίηση της μοιχείας το ΠΑΣΟΚ τα έκανε.

Ανώνυμος είπε...

Και αυτά που λες ανώνυμε 4:34 μ.μ.
είναι πολύ καλύτερα απο όσα έκανε το εκκλησιομάχο ΠΑΣΟΚ που χτύπησε στα ίσια και χωρίς ίχνος ντροπής τον Θεό και την Εκκλησία.

Όσο για τον π. Αυγουστίνο, στο τέλος έφυγε η μήνυση, αποσύρθηκε. Αν ήταν οι Αριστεροί δεν ξέρω κατα πόσο θα αποσυρόταν.

Ανώνυμος είπε...

Όχι δεν είναι ο χειρότερο Κ.Χάρτης αυτός. Ο χειρότερος ήταν τότε που δεν μπορούσε να γίνει Σύνοδος αν ήταν μέσα ο Βασιλικός Επίτροπος ανώνυμε 4:34 μ.μ.
Αυτό ήταν το χειρότερο.

Δεν με περιάζει ανώνυμε να λες αυτά αφού φαίνεται και πάλι η μεγάλη διαφορά μεταξύ των λυσσασμένων εκκλησιομάχων και της Ν.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Ο απαισιότερος υβριστής του Θεανθρώπου είναι τώρα πια ο Ανδρουλάκης και αυτός είναι μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Την σκυτάλη απο τον Καζαντζάκη την έλαβε ο Ανδρουλάκης και αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας που διάβασε το αισχρό βιβλίο του Μν.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στο ανώνυμο 15 Ιουνίου 2012 4:34 μ.μ.

-Ποιοι έθαψαν την καθαρεύουσα;

Αυτό είναι γλωσσικό ζήτημα και δεν είναι εκκλησιομαχία.

-Ποιοι έθαψαν το φάκελλο της Κύπρου;

Όλοι οι πολιτικοί που κυβέρνησαν μέχρι τώρα δεν άνοιξαν παρ' όλο που μπορούσαν να ανοίξουν τον φάκελο της Κύπρου. Δεν είναι μιας κυβέρνησης ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

Μια δήλωση σαν αυτή του Σαμαρά υπερ της Εκκλησίας που μας έδωσε ο ανώνυμος 14 Ιουνίου 2012 10:22 π.μ. υπάρχει αντίστοιχη απο τα εκκλησιομάχα κόμματα της Αριστεράς (μέσα είναι και το Πασοκ);

Ανώνυμος είπε...

Όχι απλώς να υπάρχει ανώνυμε 7:47 μ.μ.
Να υπάρχει και να είναι απο τον ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ τους όπως είναι ο Σαμαράς.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος που έγραψε ότι το αυτόματο διαζύγιο το θέσπισε το ΠΑΣΟΚ είναι επιεικώς ανιστόρητος.Το αυτόματο θεσπίστηκε επί κυβερνήσεως ΝΔ το 1979,επί υπουργίας Σταμάτη.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει έχεις δίκιο τελευταίε ανώνυμε το μπέρδεψε με το συναινετικό διαζύγιο που είναι ακόμα χειρότερο ως πιο ευκολο και το θέσπισε το πασοκ

Ξ.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)