3/7/12

Παραμένουν ή φεύγουν οι Γραμματείς του Υπουργείου Παιδείας;

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να οριστούν οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ποια απόφαση θα λάβει η κυβέρνηση σχετικά με την τύχη των Γραμματέων του Υπουργείου Παιδείας. Κάποιοι εξ αυτών φαίνονται απρόθυμοι να παραιτηθούν και πιστεύουν πως μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους, ποντάροντας στην συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο οι ίδιοι διορίστηκαν. Τα πρόσωπα που τελικά θα επιλεγούν θα παίξουν ρόλο και γύρω από τις αποφάσεις που θα ληφθούν για το μάθημα των Θρησκευτικών..
Είναι γνωστό ότι ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Βασίλης Κουλαϊδής συμμετείχε ενεργά στο σχεδιασμό του «Νέου Λυκείου» προτείνοντας μείωση των ωρών του θρησκευτικού μαθήματος και αλλαγή του χαρακτήρα του στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου.
Σχετικά με τις αλλαγές στις θέσεις των Γραμματέων των Υπουργείων η isotimia.gr αναφέρει: «Στο ζήτημα που έχει προκύψει με γενικούς γραμματείς Υπουργείων, κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονται στα πόστα τους εδώ και μια τριετία σχεδόν, από τότε που ανέλαβε τις τύχες του τόπου η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, απαντά το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, νέοι υπουργοί που δεν διορίστηκαν ως κομματικά στελέχη, όπως ο Γιάννης Στουρνάρας των Οικονομικών και ο Αντώνης Ρουπακιώτης της Δικαιοσύνης, έχουν αποφασίσει να διατηρήσουν στις θέσεις τους εκείνους που παρέλαβαν από τους προκατόχους τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Άλλοι, τώρα, γενικοί γραμματείς θέλουν να παραμείνουν στις θέσεις τους, όπως ο Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής, ο οποίος απέστειλε και σχετική επιστολή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Και πήραν την απάντηση να παραμείνουν στις θέσεις τους. Μέχρι νεωτέρας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)