12/9/12

Φοβάται ότι θα τη σκοτώσουν, η μικρή χριστιανή από το Πακιστάν

ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΒΕΒΗΛΩΣΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ
CNN: Φοβάται ότι θα τη σκοτώσουν, η μικρή χριστιανή από το Πακιστάν
Φόβους ότι θα τη σκοτώσουν εξτρεμιστές, εξέφρασε σε συνέντευξή της στο CNN, η νεαρή Πακιστανή χριστιανή, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με αναστολή, μετά την σύλληψή της με την κατηγορία για βεβήλωση του Κορανίου. Η ίδια πάντως δηλώνει ότι αγαπά την χώρα της και δεν σκοπεύει να την εγκαταλείψει.

"Φοβάμαι ότι θα με σκοτώσουν", δήλωσε τηλεφωνικώς στο CNN η Ριμσά Μαζίχ, λίγες ημέρες μετά την αποφυλάκισή της. Η μικρή Πακιστανή κρατείτο στη φυλακή του Ραβαλπίντι, κοντά στο Ισλαμαμπάντ και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε άγνωστη τοποθεσία.
Η Ριμσά, περίπου 14 ετών, οδηγήθηκε στη φυλακή στα μέσα Αυγούστου, κατηγορούμενη από γείτονες ότι έκαψε σελίδες με στίχους του Κορανίου, αδίκημα που τιμωρείται με θανατική ποινή στο Πακιστάν βάσει του νόμου περί βλασφημίας.
Στη συνέντευξή της- την πρώτη σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης από τότε που ήλθε στο φως η υπόθεση αυτή- η Ριμσά αρνήθηκε ότι έκαψε σελίδες από το Κοράνι.
Η υπόθεση είχε μια θεαματική εξέλιξη πριν από 10 ημέρες όταν η αστυνομία συνέλαβε τον ιμάμη του τεμένους της μικτής όσον αφορά το θρήσκευμα των κατοίκων της συνοικίας Μεχραμπάντ στην περιφέρεια του Ισλαμαντάντ όπου ζούσε η νεαρή πακιστανή, τον οποίο κατηγόρησε ότι έβαλε σελίδες του Κορανίου στ καμένα χαρτιά με στόχο την "εκδίωξη" των χριστιανών από τη συνοικία.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες της οικογένειας της Ριμσά στο BBC, δεκάδες οργισμένα άτομα κατευθύνθηκαν προς την κατοικία της οικογένειας όταν πληροφορήθηκαν ότι η μικρή "έκαψε" σελίδες του το Κορανίου.
"Μπήκαν στο σπίτι για να αρπάξουν την κόρη μου. Φοβήθηκα ότι θα μας σκοτώσουν", είπε η μητέρα της Ριμσά.
"'Ησαν πολλοί και φώναζαν ότι θα κόψουν τα χέρια αυτών που καίνε το Κοράνι", δήλωσε η μεγαλύτερη αδελφή της Ριμσά. Σύμφωνα με την οικογένεια, η μικρή είχε κλειστεί στο μπάνιο και περίμενε την άφιξη της αστυνομίας.
"'Ελεγαν: Θα σας κάψουμε μέσα στο σπίτι σας, δε θα τη γλιτώσετε ούτε εσείς ούτε τα παιδιά σας, θα κάψουμε τα σπίτια και των άλλων χριστιανών", τόνισε ο πατέρας της Ριμσά.
Σφαγή χριστιανών
Πολλοί χριστιανοί της Μεχραμπάντ εγκατέλειψαν τότε τη συνοικία φοβούμενοι ένα "νέο Γκόιρ", ένα πακιστανικό χωριό όπου εξτρεμιστές μουσουλμάνοι έκαψαν ζωντανούς το καλοκαίρι του 2009 επτά χριστιανούς και έβαλαν φωτιά σε 77 σπίτια τους όταν κυκλοφόρησαν φήμες ότι έκαψαν το Κοράνι.
Μετά τη σύλληψη της Ριμσά η οικογένειά της άλλαξε πολλές φορές τόπο κατοικίας, πάντα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
"Ακόμα και όταν φύγαμε από τη συνοικία, πολλοί φώναζαν:Φέρτε το κορίτσι και τους γονείς της εδώ, θέλουμε να τους σκοτώσουμε", πρόσθεσε ο πατέρας της.
Η οικογένεια βρίσκεται σήμερα σε άγνωστο μέρος όπου θα παραμείνει, υπό την προστασία της κυβερνησης, όσο διαρκέσει η υπόθεση αυτή, η οποία θα έλθει και πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης όταν ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα, πράγμα που μπορεί να πάρει μερικούς μήνες.
Η Ριμσά δεν μπορεί να εγκαταλείψει το Πακιστάν πριν από την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών. Και δεν προβλέπεται να το κάνει στη συνέχεια, παρά τους φόβους για τη ζωή της και τη ζωή των συγγενών της.
"Αγαπώ το Πακιστάν και δε θα εγκαταλείψω ποτέ τη χώρα μου", δήλωσε η Ριμσά στο CNN.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)