15/12/12

Απόφαση Διοικητικού Εφετείου Χανίων για τις απαλλαγές μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών

Βαρυσήμαντη Απόφαση έλαβε το Διοικητικό Εφετείο Χανίων σχετικά με το ζήτημα των απαλλαγών των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά και γενικότερα το χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει το μάθημα βάσει των επιταγών του Συντάγματος και των Νόμων της Ελληνικής Πολιτείας. Η Απόφαση ελήφθη μετά από Αίτηση εννέα Θεολόγων καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων που αφορούσε στη σιωπηρή απόρριψη από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων Αίτησής τους με την οποία ζητούνταν παρέμβαση του για να μην χορηγηθεί απαλλαγή από τα Θρησκευτικά σε Ορθόδοξους μαθητές.

Η Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Χανίων ξεκαθαρίζει ότι δικαίωμα στην απαλλαγή από τα Θρησκευτικά έχουν μόνο οι αλλόθρησκοι και ετερόδοξοι μαθητές καθώς και ότι το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να έχει ορθόδοξο χριστιανικό χαρακτήρα.
Δείτε την Απόφαση
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΘΟΛΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΠΡΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΤΗΝ ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ!

ΧΡ. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ. ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ -ΝΟΜΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ- ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΛΟΜΕΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΑΦΩΣ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΡΘΩΣ ΑΠΟΦΑΝΘΗΚΕ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΥΣΕ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟ 2008 ΣΑΣ ΧΑΝΤΑΚΩΣΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ! ΤΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το πρόβλημα των απαλλαγών προκλήθηκε από πολιτική απόφαση (εγκύκλιοι Στυλιανίδη) και η οριστική λύση του προβλήματος πρέπει πάλι να είναι πολιτική (νέα εγκύκλιος που θα υποκαθιστά -αποσύρει τις προηγούμενες και ρητά θα απαγορεύει την απαλλαγή για τους Ορθόδοξους μαθητές).

Η Απόφαση αυτή πάντως του Διοικητικού Εφετείου έχει μεγάλη σημασία επειδή υποδεικνύει τον ορθό τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος των απαλλαγών, ερμηνεύει ορθά τις εγκυκλίους για τις απαλλαγές, στρέφεται εναντίον και του Υπ. Παιδείας, το οποίο εμμέσως υποχρεώνει να προχωρήσει σε ξεκαθάρισμα της υπόθεσης με χόρηγηση δικαιώματος απαλλαγής μόνο σε αλλόθρησκους και ετερόδοξους αλλά και στην με κάθε τρόπο διατήρηση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκ. (τουτέστιν και στην απόσυρση του νέου Πρ.Σπουδών που μεταλλάσσει το μάθημα σε θρησκειολογία).
Ι.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ "ΚΙΟΤΕΨΑΝ" ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ(?) ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Β΄ΘΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΟΔΥΝΗ.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΓΡΙΦΩΔΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ(... ΑΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...)

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)