20/2/13

Ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος για την αύξηση των ωρών διδασκαλίας και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 και στην εκπομπή του Δ. Βερύκιου και του Δ. Σταυρόπουλου ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Μεταξύ άλλων ο Υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της αύξησης των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών στα σχολεία και είπε: «Αν χρειαστεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οι εκπαιδευτικοί να βάλουν πλάτη για μία ή δυο ώρες, νομίζω θα το κάνουν». Ο Υπουργός συνέδεσε το ζήτημα μάλιστα με την απόφαση για «επανατοποθέτηση» εκπαιδευτικών δηλαδή με τις υποχρεωτικές μετακινήσεις – μεταθέσεις εκπαιδευτικών και τόνισε:
«Θα το δούμε μαζί με τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για το σύστημα επανατοποθέτησης των εκπαιδευτικών για να μειώσουμε το φαινόμενο να έχουμε υπεράριθμους εκπαιδευτικούς σε μια περιοχή και ελλείψεις σε άλλη». Τέλος ο Υπουργός ανέφερε ότι «αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε και αυτό το οποίο μελετάμε εδώ και τρεις μήνες και έχουμε καταλήξει είναι ένα ορθολογικό σύστημα τοποθέτησης των εκπαιδευτικών ούτως ώστε να μην υπάρχουν κενά.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη παρακάτω. Οι σχετικές αναφορές από 11.20 και εξής:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΗ 'ΠΛΑΤΗ' (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΠΟΥΡΑ)ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr σκοπεύει να ρίξει στην αγορά το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ για διαφημίσεις. Τα χρήματα αυτά θα διαφημίσουν το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση".Να η "πλάτη".

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)