26/2/13

Σύμφωνο συμβίωσης για ομοφυλόφιλους μελετά η κυβέρνηση

Μετά από δημόσιο διάλογο οι αποφάσεις για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης
Απάντηση του υπ. Δικαιοσύνης σε ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ
Η κυβέρνηση μελετά το θέμα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της, ύστερα από διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου.
Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη και Μαρίας Ρεπούση για τη θεσμική αναγνώριση της ελεύθερης συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
Οι δύο βουλευτές είχαν επισημάνει ότι με τον Ν. 3719/2008 δόθηκε δυνατότητα σύναψης συμφώνου συμβίωσης αποκλειστικά σε άτομα διαφορετικού φύλου και ότι η διάταξη αυτή δημιουργεί συνθήκες διάκρισης κατά των ατόμων του ιδίου φύλου που επιθυμούν να συνάψουν το συγκεκριμένο σύμφωνο.
Από την πλευρά του, ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνει ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν αγνοεί ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ρυθμίζεται το ζήτημα της συμβιωτικής σχέσης ομόφυλων προσώπων, καίτοι υφίστανται μεγάλες διαφορές μεταξύ των εθνικών νομοθεσιών των κρατών μελών της ΕΕ, οι οποίες προβλέπουν τον θεσμό της καταχωρημένης συμβίωσης». Εντούτοις, προσθέτει, σε επίπεδο Ε.Ε. δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο για το εν λόγω ζήτημα.
Τα σχετικά έγγραφα


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΥΘΗΚΑΝ.ΤΙ ΖΟΡΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ 2 ΒΟΥΛ.ΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛ/ΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ . ΤΙΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ?ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ?ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΟΘΥΜΑ ΚΙΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ?ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΠΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΕ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ Η ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ . ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΚΗ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΑΙΡΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ . ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ . ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΕΜΜΕΝΟ ΣΤΑΦΑΝΩΜΕΝΟ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΝΕΡΩΝΑ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΟΜΟΦ/ΚΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ .

Ανώνυμος είπε...

Προπομποί της ξετσιπωσιάς και της αδιαντροπιάς οι κύριοι βουλευτές και βουλευτίνες του πρώην απο-κόμματος και νυν κόμματος της ΔΗΜΑΡ του οποίου ηγείται ο σοβαροφανής κ.Κουβέλης. Οι συγκεκριμένοι απεργάζονται το γκρέμισμα των ηθικών αξιών η καλλιέργεια των οποίων καταξιώνει το ανθρώπινο πρόσωπο και τη μετατροπή της νεοελληνικής κοινωνίας σε αγέλη αλόγων ζώων. Τι έχει να πει επ αυτού ο εκ των χαιρετισάντων με σχετική διακήρυξή του την ίδρυση του ελεεινού αυτού κομματιδίου, λαλίστατος κατά τα άλλα, κος Ζουμπουλάκης; Θα καυτηριάσει στεντορεία τη φωνή τη συγκεκριμένη αθλιότητα ή θα πλειοδοτήσει στη νομοθετική κατοχύρωση της διαστροφής;΄
Λ.Ν

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη εκεί που δεν υπάρχει ευσέβεια.Αυτό έχουμε καταλάβε.Τι είναι για Το Θεό το σύμφωνο ετεροφύλων και ομοφυλοφίλων;
Η βδελυρά πράξις νομιμοποιημένη.Δεν έχουμε κράτος με ευσεβείς ηγέτες.Μην περιμένουμε προκοπή του λαού πνευματική.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)