26/6/13

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχεδιαζόμενες απολύσεις εκπαιδευτικών

Από στρατευμένοι… παρείσακτοι
Η κυβέρνηση προχωρά σε οριζόντιες και μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών και άλλων δημοσίων υπαλλήλων για να πιάσει τους «μνημονιακούς της στόχους», αδιαφορώντας πλήρως για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
Η ανίερη συγκυβέρνηση του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η οποία οδήγησε τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο και στη «σωτηρία» των μνημονίων, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μαζικές και οριζόντιες απολύσεις εκπαιδευτικών και δημοσίων υπαλλήλων,
με αποκλειστικό γνώμονα της δεσμεύσεις της προς τους δανειστές, αδιαφορώντας πλήρως για την υποβάθμιση και τη δυσλειτουργία της εκπαίδευσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέχρι τις 8 Ιουλίου προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι των δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαθεσιμότητα θα προωθηθεί με την κατάθεση δύο τροπολογιών, που αναμένεται να ενταχθούν στο πρώτο νομοσχέδιο που θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται 8.000 εκπαιδευτικοί να χάσουν εντός του επόμενου μήνα την οργανική τους θέση στην εκπαίδευση και να μπουν σε λίστες αναμονής, λαμβάνοντας το 75% του μισθού τους. Πολλοί από αυτούς δεν θα επιστρέψουν ποτέ σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να καλυφθεί ο κατάλογος των 15.000 αποχωρήσεων ως το τέλος του 2014. Αντίστοιχες είναι οι μεθοδεύσεις και για 4.000 υπαλλήλους, μόνιμους και αορίστου χρόνου, που υπηρετούν στις υπηρεσίες των Δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Με την εφαρμογή τυφλών, μαζικών και οριζόντιων μέτρων, η λεγόμενη αναδιάρθρωση του Δημοσίου εξελίσσεται στη δραματική συρρίκνωσή του, στην υποβάθμιση και στη διάλυση της Παιδείας, στον μαρασμό και στην κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και τα χρονοδιαγράμματα των δανειστών.

Είναι πλέον εμφανές ότι οι κυβερνητικού εταίροι εφαρμόζουν χέρι χέρι τις πιο βίαιες και αδιάλλακτες ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες υπακούν σε νούμερα και αριθμούς και αδιαφορούν για την κοινωνία και τις ανάγκες της. Πρώτα τους επιστρατεύει και στη συνέχεια τους θεωρεί περιττούς για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταθέτει σήμερα ερώτηση στο Kοινοβούλιο για το θέμα αυτό. Η εκπαιδευτική κοινότητα και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα βάλουν φρένο στον κατήφορο του αυταρχισμού και της αδιαλλαξίας σας. Κύριοι της κυβέρνησης οι μέρες της ασυδοσίας σας είναι μετρημένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)