20/10/13

Υπέρ της διατήρησης της νέας εγκυκλίου για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά η Ένωση Αθέων

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε η Ένωση Αθέων ζητώντας τη διατήρηση της νέας εγκυκλίου του Υπουργείου για τις απαλλαγές μαθητών από τα Θρησκευτικά. Στην Επιστολή η Ένωση Αθέων υπεραμύνεται της διάταξης της εγκυκλίου που προβλέπει την απαλλαγή με απλή επίκληση λόγων θρησκευτικής συνείδησης.

Προχωρά μάλιστα στην εκτίμηση ότι «κάθε επίκληση θρησκευτικής συνείδησης είναι εκ των πραγμάτων απολύτως ειλικρινής» ενώ κρίνει ως θεμιτό και σύμφωνο με το πνεύμα του Συντάγματος και του νόμου λόγο επιθυμίας απαλλαγής ακόμη και την ανάπαυση του μαθητή ή ό,τι άλλο εκείνος κρίνει απαραίτητο! Με έωλα ψευτο-νομικά επιχειρήματα και επίκληση παλαιοτέρων αποφάσεων της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ή του Συνηγόρου του Πολίτη η Ένωση Αθέων προσπαθεί να πείσει το Υπουργείο για την αναγκαιότητα διατήρησης της τελευταίας εγκυκλίου για τις απαλλαγές.
Αναδημοσιεύουμε την Επιστολή της Ένωσης Αθέων προς το Υπουργείο Παιδείας διότι πιστεύουμε πως και μόνη η υπέρ της εγκυκλίου στάση της Ένωσης αυτής αναδεικνύει (εκ του αντιθέτου) την αναγκαιότητα απόσυρσης της διάταξης της εγκυκλίου που χορηγεί δικαίωμα απαλλαγής με μόνη την επίκληση λόγων θρησκευτικής συνείδησης.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΘΕΩΝ:


Δείτε και 

Νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τις απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)