16/1/14

Καταδίκη του διαδικτυακού υβριστή του Γέροντος Παϊσίου

Το Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον Φίλιππο Λοΐζο σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή, για εξύβριση θρησκεύματος κατ’ εξακολούθηση. H δίωξη για εξύβριση των θείων είχε ασκηθεί ύστερα από ερώτηση στην Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά. Ο καταδικασθείς ενέπαιζε το πρόσωπο του Γέροντος Παϊσίου στο facebook παραποιώντας το όνομα («Γέροντας Παστίτσιος») αλλά και τη μορφή του Γέροντα. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το Σεπτέμβριο του 2012 εντόπισε στο Facebook σελίδα η οποία περιείχε βλασφημίες και ύβρεις κατά του Γέροντα Παϊσίου και του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.
Η όλη υπόθεση είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων αλλά και του Μητροπολίτη Καστορίας ο οποίος κατέθεσε τότε την προσωπική του εμπειρία περί της αγιότητος του Γέροντος Παϊσίου τονίζοντας «Γι’ αυτούς οι οποίοι φτάνουν στο σημείο του εμπαιγμού του προσώπου του, στη συγκεκριμένη περίπτωση σε σελίδα του facebook: τους αφήνουμε στα χέρια και στη δικαιοσύνη του Θεού.Αν ζούσε ο Γέροντας Παΐσιος, θα τους θεωρούσε ως τους μεγαλύτερους ευεργέτες του».
Μετά τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ο δικηγόρος του καταδικασθέντος Φίλιππου Λοΐζου, Γιώργος Κλεφτοδήμος δήλωσε: «Ατυχής αλλά καθ’ όλα σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου την οποία με έκπληξη δέχτηκε η υπεράσπιση και ο ίδιος ο κατηγορούμενος εφόσον το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος δεν πληρούται κατά τους αντικειμενικούς του όρους. Πολλώ δε μάλλον κανέναν σκοπό καθύβρισης δεν είχε ο πελάτης μου, ο οποίος απλώς σατίριζε, σάρκαζε και καυτηρίαζε την διαστρέβλωση των λεγομένων του καθ’ όλα σεβαστού γέροντα Παίσιου και την αξιοποίηση τους για ιδιοτελείς και αντίθετους με τις διδαχές του γέροντα σκοπούς».
Δείτε σχετικά:

Ανακοινώσεις πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων για τη σύλληψη του διαδικτυακού υβριστή του Γέροντος Παϊσίου

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιβεβλημένη η καταδίκη του θρασέος τυμβωρύχου!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Αλλοίμονο στους "χριστιανούς" που ζητούν την ατιμωρησία των βλασφήμων.

Είναι και αυτοί ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στις φρικτές βλασφημίες!

Και δεν θα μείνουν ατιμώρητές από τον Θεό!

Φώτης

Ανώνυμος είπε...

Oι δημόσιες βλασφημίες έχουν το χείριστο αθεοφονταμενταλιστικό χαρακτήρα. Όχι μόνο δεν προσιδιάζουν σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά σε ολοκληρωτικά καθεστώτα που καταδίωκαν ανηλεώς το δικαίωμα της πίστης στο Θεό. Πρόκειται για μισαλλόδοξες, απάνθρωπες πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται ελπίζοντας στην ψευτοδικαίωση της κατάφωρης κατάχρησης της ελευθερίας του λόγου . Αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας διεθνώς. Ευτυχώς υπάρχουν και άθεοι/άθρησκοι που όχι μόνο καταδικάζουν τις βλασφημίες και αλλά και σέβονται την πίστη του άλλου χωρίς να την ασπάζονται, και γι αυτό είναι σεβαστοί γι αυτή τους την στάση ζωής από όλους όσους πιστεύουν. Έχουν την τοποθέτησή τους, αλλά δεν λοιδωρούν ούτε βλασφημούν πρόσωπα.

Ανώνυμος είπε...

Τι να πει κανείς για κληρικούς και "θεολόγους" που ζητούν την ατιμωρησία των βλασφήμων;!!!

Ανώνυμος είπε...

χωρίς να θέλω να σχολιάσω την απόφαση, είναι σίγουρο ότι ο Γέροντας Παίσιος θα τον συγχωρούσε...
effi

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Παΐσιος μπορεί να τον συγχωρούσε για το δικό του κομμάτι, την ασέβεια εις βάρος του. Αλλά ο συγκεκριμένος ασέβησε και προς την εικόνα του Χριστού και της Παναγίας και ο π.Παΐσιος δεν ήταν υπερ της μη τιμωρίας όσων δημοσίως βλασφημούν!

Παμβώ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)