18/9/14

Ο Ανδρέας Λοβέρδος για κενά, προσλήψεις αναπληρωτών και ΑΣΕΠ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Για την ανάγκη να γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 10.000 εκπαιδευτικών: Ο διαγωνισμός θα γίνει εάν ξεπεράσουμε το 1 προς 10. Εκπονήσαμε τη σχετική μελέτη, θέλουμε η κυβέρνηση να στηρίξει το αίτημα. Το στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης. Περιμένουμε τη στήριξη του κ. Χαρδούβελη, έχουμε θέσει το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιμένουμε να λυθεί θετικά. Δεν έχουμε τις περισσότερες πιθανότητες, αλλά έχουμε πάρα πολλές. Εάν γίνει αυτό, θα προταχθούν οι διοριστέοι του 2008 – 2009 από τον διαγωνισμό και όχι μόνο αυτοί. Θα προταχθούν όσοι περιμένουν, αλλά οπωσδήποτε οι διοριστέοι του 2008 – 2009.

Για την κάλυψη των κενών στα σχολεία με αναπληρωτές: Πήραμε 5.000 πριν ανοίξουν τα σχολεία. Έτσι μαζί με τους 127.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς έχουμε σύνολο 132.000. Χθες ανακοινώσαμε την πρόσληψη 3.236 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σήμερα ανακοινώνουμε 825 και αύριο 215. Και θα μας μείνουν ακόμη 5.000 για τις επόμενες εβδομάδες για να καλύψουμε τα Τεχνικά Λύκεια και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής. Θα έχουμε κενά στο τέλος. Δεν υπερβάλω. Δεν διαψεύδω τους συνδικαλιστές. Διαφωνούμε λίγο στους αριθμούς, αλλά όχι πολύ. Θα έχουμε κενά. Αλλά στην κατάσταση που βρισκόμαστε ο στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία, όλα τα σχολεία, όχι την Πέμπτη στον αγιασμό μόνο και την Παρασκευή. Και να έχουν κενά τα σχολεία τους, ο στόχος επιτεύχθηκε. Θα μείνουμε με κενά, αλλά όχι με την κατάσταση την περσινή και τις παλιότερες.Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω την καθηγήτρια που λέει στο παρά ένα ότι είναι έγκυος, δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω, δε με προειδοποιεί 20 μέρες πριν, μας το λέει την παραμονή, μας το λέει ανήμερα. Έτσι θα έχουμε 2-3 ημερών καθυστέρηση, αυτό όμως είναι κατανοητό και δε λέει κανείς τίποτα.
Στο Αγαθονήσι πέρσι δεν υπήρχε δάσκαλος, φέτος είχαμε 11 μαθητές και 4 εκπαιδευτικούς, αντιλαμβάνεστε ότι η διαφορά είναι μεγάλη. Και γιατί το κάναμε αυτό κα Τσαπανίδου; Γιατί αυτά τα νησιά, αν δεν τους πας γιατρό και δάσκαλο, σε λίγο θα μείνουν βραχονησίδες, με ότι αυτό συνεπάγεται. Λέω στους τηλεθεατές ότι μου παραπονέθηκαν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι ότι "τους κρατάμε στα σχολεία μέχρι 23 Δεκεμβρίου, σε αυτές τις περιοχές και δεν προλαβαίνουν να κάνουν Χριστούγεννα στο σπίτι τους". Το αλλάξαμε αυτό, θα φεύγουν δυο μέρες νωρίτερα κάνοντας μάθημα το Σάββατο. Κάνουμε ότι μπορούμε λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)