5/2/15

Κοπή βασιλόπιτας Θεολόγων Παραρτήματος ν. Πιερίας της ΠΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ
Κατερίνη 5-2-2015

ΘΕΜΑ: Κοπή βασιλόπιτας της Ένωσης Θεολόγων Νομού Πιερίας

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 6.00μ.μ. η κοπή της βασιλόπιτας του παραρτήματος Κατερίνης της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον εσπερινό στον οποίο παραβρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος.
Αμέσως μετά στην αίθουσα του Ναού ο πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων Νομού Πιερίας κ. Στέργιος Μπούγιας δίνοντας τις ευχές για μια ευλογημένη και δημιουργική χρονιά, καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους της ενώσεως καθώς και τους φοιτητές και τους αδιόριστους πτυχιούχους θεολόγους που παραβρέθηκαν για πρώτη φορά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Αράπη με θέμα:
"Εμπειρία θεολογίας"
Με μεστό θεολογικό λόγο ο π. Σεβαστιανός τόνισε την ανάγκη ο λόγος των θεολόγων σήμερα να είναι μαρτυρία του Αναστάντος Χριστού όπως ήταν αντίστοιχα των Αποστόλων, των Πατέρων και των Αγίων της Εκκλησίας μας. Να είναι λόγος κυρίως βιωματικός, στηριγμένος στην πάγια θέση των πατέρων ότι ο αγώνας και η προσπάθεια για κάθαρση και φωτισμό του κάθε θεολόγου θα αποφέρουν και την αντίστοιχη καρποφορία. 
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, αφού πρώτα ευλόγησε, έκοψε την βασιλόπιτα δίνοντας κι εκείνος με την σειρά του τις πατρικές του ευχές για μια δημιουργική κι ευλογημένη χρονιά. Τόνισε την ανάγκη ο εκπαιδευτικός θεολόγος να συνδέει το μάθημα των Θρησκευτικών με την ζωή της εκκλησίας και να τονίζει στη διάρκεια του μαθήματος όλα εκείνα τα θετικά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν μια υγιή και ουσιαστική σχέση με την εκκλησία και τον Χριστό.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν αυτήν την πνευματική πανδαισία και ανανέωσαν τις υποσχέσεις τους για μεγαλύτερη και αγωνιστικότερη προσπάθεια την νέα χρονιά που ήδη ξεκίνησε. Το φλουρί έτυχε η συνταξιούχος συνάδελφος και για αρκετά χρόνια μέλος του ΔΣ της ενώσεως μας κ. Ολυμπία Γκρεμούλα.
Για το ΔΣ

     Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γραμματέας
           Στέργιος Μπούγιας                                             Ιωάννης Μπεϊνάς
ΠΕΘ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)