27/5/16

Γερμανός Λουθηρανός επίσκοπος ζητά να διδάσκεται το Ισλάμ σε όλα τα σχολεία

Μια διαφορετική πρόταση για το μάθημα των θρησκευτικών, διατυπώνει ένας Λουθηρανός κληρικός στη Γερμανία και μάλιστα στην παραδοσιακά συντηρητική Βαυαρία.
«Ασπίδα έναντι των φονταμενταλιστών»
Ο επίσκοπος Χάινριχ Μπέντφορντ – Στρομ, προκαθήμενος της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Heilbronne Stimme, δηλώνει ότι το Ισλάμ πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα σχολεία στη Γερμανία,
προκειμένου οι νέοι να κατανοούν το πραγματικό νόημα της θρησκείας και να «θωρακίζονται» από τον «πειρασμό των φονταμενταλιστών», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Λουθηρανός προκαθήμενος ανοίγει ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα σε μια εποχή που στη Γερμανία γνωρίζει άνοδο το ξενοφοβικό Κόμμα AfD και η χώρα προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην πολυπολιτισμικότητα και την εθνική ταυτότητα.

Συνεργασία κράτους και μουσουλμανικών κοινοτήτων
Ο επίσκοπος θεωρεί ότι τόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση όσο και οι θρησκευτικές κοινότητες της χώρας θα πρέπει να έχουν κεντρικό ρόλο στην καθιέρωση του Ισλάμ ως μαθήματος στα σχολεία όπως έχουν και οι χριστιανικές εκκλησίες.

Επίσης προτείνει τα πανεπιστήμια της χώρας να ιδρύσουν σχολές ισλαμικών σπουδών τονίζοντας: «Η ισλαμική παράδοση θα πρέπει αν προσεγγίζεται με κριτική βασισμένη όμως σε επιστημονικά δεδομένα» είπε ο επίσκοπος Χάινριχ Μπέντφορντ – Στρομ.

«Η ανεκτικότητα, οι θρησκευτικές ελευθερίες και η ελευθερία της συνειδητότητας πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις θρησκείες. Αυτοί οι κανόνες μπορούν να εφαρμοστούν καλύτερα όταν η θρησκεία αποτελεί μέρος της δημόσιας εκπαίδευσης» τόνισε ο επίσκοπος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ίδια μυαλά με τους προτεσταντίζοντες δικούς μας "μεταπατερικούς".

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)