12/6/16

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Όσοι και να είμαστε να την κάνουμε τη Σύνοδο

Έμμεση μομφή προς τις Εκκλησίες που δηλώνουν αποχή από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης απευθύνει μέσω αποκλειστικής δήλωσης στο www.orthodoxia.info ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. «Αφού από κοινού αποφασίσαμε να γίνει η Σύνοδος, πώς ο καθένας δηλώνει ότι δεν θα έρθει» διερωτάται ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας από την Χίο όπου βρίσκεται.

Ο κ. Ιερώνυνος τάσσεται υπέρ του να γίνει η Σύνοδος κανονικά ανεξάρτητα από τις απουσίες και ξεκαθαρίζει πως η Εκκλησία της Ελλάδος θα συμμετάσχει όπως έχει συμφωνήσει.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ
«Εγώ απορώ! Αφού από κοινού αποφασίσαμε να γίνει η Σύνοδος, πώς ο καθένας δηλώνει ότι δεν θα έρθει. Αλλά είναι ελεύθερος ο καθένας να αποφασίσει αυτό που θέλει. Από την άλλη πλευρά όμως, η Σύνοδος δεν είναι Πανορθόδοξη, λέγεται «Αγία και Μεγάλη Σύνοδος» επομένως όσοι κι αν είμαστε να την κάνουμε την Σύνοδο».

3 σχόλια:

Βασίλειος Παπασπυρόπουλος είπε...

Έχω μια ιδέα αρχιεπίσκοπε ! Η μικρή Οικουμενιστική σύνοδος ! Πως σας φαίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για επιεικέστατα ατυχείς δηλώσεις από την πλευρά του αρχιεπισκόπου Αθηνών που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ Εκκλησία της Ελλάδος στην πανορθόδοξη εκκλησιαστική συνείδηση και την αποξενώνουν από το υγιώς φρονούν ποίμνιο.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Βιάζονται οι ιεράρχες τόσο πολύ γι' αυτή τη σύνοδο, τρεφόμενοι από την τραγική αυταπάτη τους ότι ο λαός του Θεού κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, που θα πέσουν από τα σύννεφα όταν δουν την αντίδραση του πιστού πληρώματος της Εκκλησίας. Που θα κρυφτούν μετά άραγε και πώς θα δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)