1/7/16

Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, Γιατί δεν υπέγραψα το κείμενο "Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον"

"...επιθυμώ να ενημερώσω τους ενδιαφερόμενους ότι για λόγους συνειδήσεως, επειδή διαφωνώ με το κείμενο αυτό, όπως τελικά διαμορφώθηκε δεν το υπέγραψα".
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΠΤΗ ΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ "ΜΕΓΑΛΗ" ΣΥΝΟΔΟ:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος ορθοτόμησε ΟΝΤΩΣ τον λόγον της αληθείας όπως ευχόμαστε για τους ποιμενάρχες στη Θεία Λειτουργία.
Απέδειξε, διά της ομολογιακής του στάσεως, ότι τον διακατέχει αίσθημα αυξημένης ποιμαντικής ευθύνης και ότι διατελεί μνήμων της ιεράς αποστολής του.
Δεν έστερξε να συντονίσει την πρακτική του με τις υποθηκες της σκοπιμότητας και της "ηθελημένης ασάφειας", κατά τον επίσης αξιέπαινο άγιο Μόρφου, αλλά υπήκουσε στη φωνή της αρχιερατικής του συνειδήσεως.
Η πεπαρρησιασμένη στάση του αγίου Λεμεσού όπως και των υπολοίπων, μη υπογραψάντων, το καμουφλαρισμένα προδοτικό σχετικό "συνοδικό" κείμενο, αποτελεί μέτρο κρίσεως για τους επισκόπους εκείνους που "συνευδόκησαν τοις πράσσουσι την προδοσίαν" διά της υπογραφής τους και ο νοών νοείτω...
Λ.Ν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)