7/10/16

Κώστας Τασούλας, Να συνεχίσει το μάθημα των θρησκευτικών ως έχει

«Η χθεσινή συνάντηση απέτρεψε την κυβερνητική έφοδο της κατάργησης του μαθήματος των θρησκευτικών και απέδειξε ότι η κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν έχει πρόγραμμα, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνάντηση κυβέρνησης – Αρχιεπισκόπου.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη , ο κ. Τασούλας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν είχε τα κότσια, τις αντοχές ή την γνώση να αναμετρηθεί με κάτι που είναι πολύ παραδοσιακό και ισχυρό στην ελληνική κοινωνία και το εκφράζει η εκκλησία. Για τον λόγο αυτό, όπως δήλωσε ο κ. Τασούλας, η κυβέρνηση πήρε πίσω τον πρόχειρο προγραμματισμό που είχε σχετικά με την διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών. «Φάνηκε», πρόσθεσε, «ότι δεν έχει το σθένος να στηρίξει και να υποστηρίξει τις απόψεις της και αυτό είναι ανησυχητικό». «Μάλιστα καταλήγω να σκεφτώ ότι όλη αυτή η ιστορία ήταν φτιαχτή για να αποπροσανατολίσει».
Η δική μου άποψη, δήλωσε ο κ. Τασούλας, σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών, είναι να συνεχίσει το μάθημα ως έχει. Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, συμπλήρωσε, ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή επεσήμανε ότι το μάθημα των θρησκευτικών προφανώς χρειάζεται αναμόρφωση και εκσυγχρονισμό, κάτι που θέλει και η εκκλησία.
Σχετικά με την παραίτηση των δύο δικαστών από το συνδικαλιστικό τους όργανο, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο η ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας να αρνηθεί να προχωρήσει σε συνεδρίαση, επικαλούμενος ο πρόεδρος το κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Όλα αυτά τα φαινόμενα, πρόσθεσε, συγκροτούν παρενέργειες μια αρχικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης, από κει πηγάζουν όλα και από το πείσμα της να ολοκληρώσει αυτή την αντισυνταγματική πρακτική.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

όπως δήλωσε ο κ. Τασούλας, η κυβέρνηση πήρε πίσω τον πρόχειρο προγραμματισμό που είχε σχετικά με την διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών. «Φάνηκε», πρόσθεσε, «ότι δεν έχει το σθένος να στηρίξει και να υποστηρίξει τις απόψεις της και αυτό είναι ανησυχητικό».

Πού το είδε αυτό ο κ. Τασούλας;
Στα σχολεία δεν έχουμε τίποτα νεώτερο. Ισχύουν δυστυχώς τα πρίν την συναντηση .
Λες και για κάποιο λόγο να τιμωρούν τους θεολόγους.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)