22/10/16

Κύπρος: Το μάθημα των Θρησκευτικών και ο εκκλησιασμός των μαθητών

1 σχόλιο:

Evangelos Poniros είπε...



Τί αποδεικνύεται από όλα αυτά:
1. Ότι κανένα παιδί δεν υποχρεώθηκε να κάνει τίποτε.
2. Ότι επρόκειτο για εκκλησιασμό, ο οποίος επιχειρείται να απαγορευθεί για τα σχολεία της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως ήταν ανέκαθεν απαγορευμένος για τα ελληνικά σχολεία εντός της Τουρκικής Δημοκρατίας και όποιος εκπαιδευτικός αποτολμούσε να πάει τα παιδιά στην Εκκλησία, έπαιζε το κεφάλι του κορόνα γράμματα.
3. Ότι οι γονείς ήταν όλοι ενήμεροι και σύμφωνοι με τον εκκλησιασμό αυτό.
4. Ότι και στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας αντέδρασαν εξωσχολικοί, όπως συμβαίνει πάντοτε και στην επικράτεια της Ελληνικής Δημοκρατίας.
5. Ότι αμφισβητείται το ανθρώπινο δικαίωμα των ορθοδόξων χριστιανών να διαπαιδαγωγούνται ως ορθόδοξοι χριστιανοί.
6. Ότι προωθείται και στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας η χρήση του όρου «Κατηχητισμός». Ο όρος αυτός αποτελεί βλασφημία προς τον απόστολο Παύλο, ο οποίος είναι και ο εισηγητής του όρου «κατήχηση» και ο οποίος δίδαξε την εν Χριστώ πίστη στην Κύπρο.
7. Ότι τεχνηέντως χαρακτηρίζεται από κάποιους κύκλους και στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας «υποχρεωτική» η πρωινή προσευχή και ο «εκκλησιασμός», ενώ κανένας δεν υποχρεώνει τον ορθόδοξο χριστιανό, ανήλικο ή ενήλικο να προσευχηθεί ή να εκκλησιασθεί παρά μόνο η συνείδησή του. Υπενθυμίζω ότι το 1964 η Τουρκική Δημοκρατία με την εγκύκλιο 410/16 απαγόρευσε την προσευχή και την είσοδο των κληρικών στα ελληνικά σχολεία (βλ. και άρθρο μου «Ποιοί απειλούν την πίστη και τα ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών μας;» στο παρόν ιστολόγιο: http://thriskeftika.blogspot.gr/2016/04/blog-post_54.html )
8. Ότι προωθείται ως ιδανικό η «θρησκειολογία», η οποία θα επιφέρει άμεση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ορθοδόξων χριστιανών κατά παράβαση όλων των διεθνών συμβάσεων.
9. Ότι επιχειρείται να απαγορευθεί η εξομολόγηση των ορθοδόξων χριστιανών εντός των σχολείων τους. Η απαγόρευση αυτή θα είναι πράξη αγωγής, η οποία θα στρεβλώσει τη θρησκευτική τους συνείδηση. Διότι ό,τι απαγορεύεται στα σχολεία (π.χ. πορνό ναρκωτικά, αλκοόλ) καταλαμβάνει μέσα στη συνείδηση του παιδιού τη θέση του ζημιογόνου.
Θα συνιστούσαμε σε όσους «αντιδρούν»:
1. Να θυμηθούν τον απαγχονισμένο στις 9/7/1821 στην πλατεία διοικητηρίου της Λευκωσίας αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό και τους αποκεφαλισμένους μητροπολίτες Πάφου, Κιτίου και Κυρηνίας, καθώς και τους διακόσιους επίσης αποκεφαλισμένους κληρικούς και χριστιανούς προκρίτους.
2. Επίσης να θυμηθούν τον εθνομάρτυρα αγωνιστή του κυπριακού Ελληνισμού Γρηγόρη Αυξεντίου (1928-1957), ο οποίος κατά την συναγωνίστριά του Ελενίτσα Σεραφείμ Λοΐζου «μαζί με τους άντρες του μελετούσαν τακτικά την Αγία γραφή» (Βλ. από διαδίκτυο και το άρθρο μου «Η πίστη των ηρώων της Ε.Ο.Κ.Α.).

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)