21/11/16

Η πρώτη επίσημη συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον υπουργό Παιδείας

Σημ. ιστολογίου: Το ρεπορτάζ για τη συνάντηση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος και το οποίο αναδημοσιεύουμε παρακάτω παραλείπει την απάντηση του Υπουργού Παιδείας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση στην οποία ρητά και κατηγορηματικά ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι τα προγράμματα σπουδών για τα Θρησκευτικά θα εφαρμοστούν κανονικά.
Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος για την συνάντηση Αρχιεπισκόπου - Υπουργού Παιδείας:
Η πρώτη επίσημη συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον υπουργό Παιδείας
Μήνυμα συνεργασίας απέστειλαν μετά την πρώτη επίσημη συνάντησή τους στην Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου.

Μετά την συνάντηση ο υπουργός τόνισε πως συζήτησαν πολλά θέματα, τα περισσότερα από τα οποία «έχουν σχέση με τον σύνθετο κόσμο στον οποίο ζούμε και τα εξαιρετικά σύνθετα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε» σημειώνοντας πως «προσπαθούμε να δούμε του τρόπους που θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας μέσα στο πλαίσιο και με σεβασμό των διακριτών ρόλων Εκκλησίας και Πολιτείας. Έχουμε πολλά να κάνουμε σε μία κοινωνία με τεράστια προβλήματα. Θεωρούμε δεδομένο τον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε, πως «η σημερινή επίσκεψη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εθιμοτυπική, αλλά ξεπεράσαμε λίγο τα όρια και συζητήσαμε επί πολλών θεμάτων. Συμφωνήσαμε ότι έχουμε να κάνουμε και πολλά και καλά πράγματα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν συζητήθηκε το ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι συμφώνησαν πως «πρέπει να ξεκινήσουμε από το σημείο της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου που ακούσθηκαν όλες οι απόψεις και οι θέσεις».

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι «η αλλαγή στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι μια σύνθετη αλλαγή. Υπάρχουν κάποια προγράμματα σπουδών που χρησιμοποιούνται με πειραματικό τρόπο. Υπάρχουν επιτροπές και ομάδες που εκφράζουν τις θέσεις τους και η σύνθεση οδηγεί στα νέα συγγράμματα. Ζούμε σε έναν σύγχρονο κόσμο που υπάρχει μια πολυμορφία στο επίπεδο του εκπαιδευτικού υλικού. Εδώ, λοιπόν, υπάρχει η συζήτηση που έγινε με τον Πρωθυπουργό, υπάρχει μια επιτροπή από την Εκκλησία και του Ινστιτούτου εκπαιδευτικής πολιτικής. Περιμένουμε τα σχόλια και σε κάθε βήμα θα συνυπολογίζεται η εμπειρία. Η τεράστια πείρα της Εκκλησίας στον τομέα της εκπαίδευσης θα βοηθήσει στο εκπαιδευτικό σύστημα και τους εκπαιδευτικούς».
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)