29/6/17

Απάντηση του Υπουργείου στα δημοσιεύματα για τα Θρησκευτικά

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2016-2017Από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπ. Παιδείας
Ο διάλογος μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών αφορούσε τα Προγράμματα Σπουδών. Το προτεινόμενο διδακτικό υλικό δεν αποτέλεσε αντικείμενο του διαλόγου. Όποιες προσθαφαιρέσεις έγιναν ή πρόκειται να γίνουν, όπως είναι απολύτως φυσικό και συμβαίνει σε όλα τα μαθήματα, αποφασίζονται από το επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Για τα συγκεκριμένα παραδείγματα των τραγουδιών που αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο είχαν αφαιρεθεί από τον Οκτώβριο του 2016 από το ΙΕΠ, δηλαδή πριν την έναρξη του διαλόγου μεταξύ της Επιτροπής του ΙΕΠ και της Επιτροπής της Εκκλησίας, ενώ το ένα («Συννεφούλα») εξακολουθεί να βρίσκεται στον Οδηγό του Λυκείου για τον Εκπαιδευτικό (βλ. σελ. 60).

Το μάθημα των Θρησκευτικών άλλαξε και δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν.

Συνεπώς, τα περί υπογραφής «θρησκευτικού μνημονίου» και άλλων τραγελαφικών ευφυολογημάτων εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική στρατηγική εναντίον της κυβέρνησης.

Οι διακριτοί ρόλοι Πολιτείας και Εκκλησίας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, θα συνεχίσουν να αποτελούν οδηγό των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Τελικά υπάρχει συμφωνία της Εκκλησίας ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν εδώ: Είτε αντί το ΙΕΠ να ασκεί συμβουλευτικό ρόλο ως ''περιεχόμενο'' όργανο του Υπουργείου Παιδείας, αντιθέτως αυτό χαράζει και αποφασίζει, επομένως ασκεί την Εκπαιδευτική Πολιτική και έτσι απέβη '' περιέχον '', του Υπουργείου μεταβαλλομένου σε τοποτηρητή,'' φερέφωνο ή υποχείριο '' όργανο του ΙΕΠ, είτε το ΙΕΠ λειτουργεί ως άλλοθι και '' αχυράνθρωπος '' των προειλημμένων αποφάσεων του Υπουργείου... Σε κάθε περίπτωση, Συγχαρητήρια !!.

Όσο για το δίκην ανεκδότου ότι '' Το μάθημα των Θρησκευτικών άλλαξε και δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν.'' λυπούμαι αλλά αυτό αφήστε να το αποφασίσει ο Ελληνικός Λαός δια της ψήφου του και κανένας άλλος … Όμως τα ίδια, περίπου, έλεγαν και οι Μπολσεβίκοι για το Καθεστώς τους στη τέως Σοβιετική Ένωση αλλά τελικώς ο Σταυρός κατεδάφισε το σφυροδρέπανο και ο Ρωσικός λαός εναγκαλίστηκε ελευθέρως την εκεί Ορθόδοξη Εκκλησία, βρίσκοντας καταφύγιο και παίρνοντας τη δύναμη από αυτήν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)