Το esos δημοσιεύει κατ΄ αποκλειστικότητα πίνακες, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με:
Α. Την ισχύουσα μοριοδότηση ανά σχολική μονάδα
Β. Τις προτάσεις των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ, και,
Γ. Τη νέα πρόταση του υπουργείου Παιδείας, μοριοδότησης ανά σχολική μονάδα
Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τους πίνακες με τη μοριοδότηση όλων των σχολείων της χώρας, ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Σημείωση: στο κάτω μέρος του excel που θα ανοίξετε πατήστε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης που σας ενδιαφέρει για να δείτε αναλυτικά τα σχολεία.
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι προχωρά στην αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο τον εξορθολογισμό της υφιστάμενης κατάταξής τους σε κατηγορίες.
Για το λόγο αυτό απέστειλε την πρόταση στα ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, προκειμένου να εκφράσουν τη γνώμη τους μέχρι 10 Ιανουαρίου
Τα βασικά κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη στη συγκεκριμένη διαδικασία είναι αυτά που ορίζονται στο Π.Δ. 111/2016 (ΦΕΚ 193Α’) και είναι:
i) ο πληθυσμός της έδρας των σχολείων,
ii) οι συνθήκες διαβίωσης των εκπαιδευτικών,
iii) η οργανικότητα,
iv) η απόσταση των σχολείων από την έδρα του νομού,
v) οι συγκοινωνιακές συνθήκες
vi) το υψόμετρο και
επιπλέον ότι μοριοδοτούνται με 14 μόρια τα μονοθέσια και διθέσια σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που χαρακτηρίζονται δυσπρόσιτα και κατατάσσονται στην κατηγορία ΙΓ.
Εκτός των ανωτέρω, για τη διαμόρφωση της πρότασης που υποβάλλεται προς τα αρμόδια όργανα, από τις υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ ελήφθησαν υπόψη και τα παρακάτω:
α) η υφιστάμενη μοριοδότηση σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
β) οι προτάσεις των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ,
γ) η μοριοδότηση των πρωτευουσών όλων των νομών της ηπειρωτικής χώρας με ένα μόριο και
δ) η μοριοδότηση όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στην ίδια δημοτική/τοπική κοινότητα με τον ίδιο αριθμό μορίων
Τέλος, με τη χρήση εργαλείων λογισμικού αποτυπώθηκαν τα κριτήρια που αφορούν στον πληθυσμό της έδρας του σχολείου, την οργανικότητα της σχολικής μονάδας, την απόσταση των σχολείων από την έδρα του νομού, το υψόμετρο και τη νησιωτικότητα των περιοχών.
Για κάθε σχολική μονάδα, που βρίσκεται εκτός πρωτεύουσας νομού, συνεκτιμήθηκαν η υψομετρική διαφορά κατά την μετάβαση από την πρωτεύουσα του νομού στο σχολείο, η ποιότητα του οδικού δικτύου μέχρι το σχολείο, οι εναλλακτικές διαδρομές πρόσβασης, οι ιδιαίτερες συνθήκες του τόπου του σχολείου (περιοχή εργοστασίων, περιοχή λιγνιτωρυχείων, μειονοτικά σχολεία, παραμεθόριες περιοχές, τουριστικές περιοχές).
Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Π.Δ.111/2016 (193Α) η κατάταξη των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε κατηγορίες γίνεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ύστερα από πρόταση των αρμόδιων Κεντρικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΚΥΣΠΕ-ΚΥΣΔΕ), τα οποία λαμβάνουν υπόψη και τη γνώμη των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου