21/3/18

Δ. Παπαδημούλης: Αρνητική εξέλιξη η απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

Αρνητική χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα, αυτή η απόφαση μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, όταν το μάθημα των Θρησκευτικών ήταν σαν το κατηχητικό. Αυτό δε νοείται σε μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα. Η Ελλάδα ούτε είναι, ούτε πρέπει να γίνει Ιράν» τόνισε ο κ. Παπαδημουλης και πρόσθεσε: «Αυτή η απόφαση, από πλευράς αρνητικής βαρύτητας, έχει μεγαλύτερη σημασία από την προκλητική και άθλια απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου του Αιγίου, που αθώωσε πριν λίγες μέρες τον χρυσαυγίτη μητροπολίτη Αμβρόσιο, μια απόφαση που κατά τη γνώμη μου θα στιγματίσει την ιστορία της Δικαιοσύνης».
Ο κ. Παπαδημούλης εξήγησε: «Το Σύνταγμά μας δίνει στην ορθόδοξη πίστη τον χαρακτηρισμό της "επικρατούσας θρησκείας", αλλά είμαστε μια χώρα που αναγνωρίζει την ανεξιθρησκεία και θεωρεί εξίσου πολίτες, με τα ίδια δικαιώματα, κι εκείνους που έχουν άλλα θρησκεύματα ή δεν θρησκεύονται».
Από liberal.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παπαδημούλη κράτα την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας για τη πάρτυ σου.τι καλό είδαμε μέχρι τώρα απο την .....ευρώπη!!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)