27/3/18

"Οι Ιεράρχες να μην καθορίζουν το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων" προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης για τη συνταγματική αναθεώρηση

Κινητικότητα παρατηρείται από χθες στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης μετά την επιστολή που απηύθηνε προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής, το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά. Ο Πρωθυπουργός απάντησε ήδη τη Φώφη Γεννηματά σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
"Έχω ήδη δημόσια διατυπώσει την προσωπική μου δέσμευση ότι πριν το τέλος της Συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας της κυβέρνησής μου, θα κινήσουμε τις διαδικασίες για την Συνταγματική Αναθεώρηση όπως το Σύνταγμα προβλέπει". Σε άλλο σημείο αναφέρει: "Ο τόπος έχει ανάγκη μια προοδευτική τομή και κατ΄ επέκταση μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση, για την οποία φρονώ ότι οι παρόντες κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί επαρκούν προκειμένου να διαμορφωθεί -σύμφωνα με όσα ο νομοθέτης ορίζει- μια θετική πλειοψηφία εκκίνησης της Αναθεωρητικής Διαδικασίας".

Στη συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση παρενέβη και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του, αναφέροντας έντεκα λόγους για τους οποίους θα πρέπει αυτή να προχωρήσει. Ένας από τους λόγους είναι κατά το Σταύρο Θεοδωράκη ότι οι πολίτες θέλουν "Οι ιεράρχες να μην παρεμβαίνουν στην πολιτική. Να μην καθορίζουν το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων και να μην στέκονται εμπόδιο στην διεύρυνση των δικαιωμάτων".
Με πληροφορίες από in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)