31/10/18

Για ουδετερόθρησκη εκπαίδευση κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, μίλησε στον realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου. Σχετικά με τη Συνταγματική Αναθεώρηση και συγκεκριμένα τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας ο κ. Ξυδάκης ανέφερε:
“Νομίζω ότι το πνεύμα χθες της συζήτησης είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε μία διάκριση των ρόλων. Κατά τη δική μου εκτίμηση έτσι βοηθιέται και η Εκκλησία να συγκεντρωθεί στο καθαυτό εκκλησιολογικό ρόλο της... Το αίτημα για ένα ουδετερόθρησκο κράτος και μία ουδετερόθρησκη εκπαίδευση, μία ουδετερόθρησκη πολιτεία είναι το αίτημα του διαφωτισμού, είναι το αίτημα μετά τη γαλλική επανάσταση... Είναι μία μεγάλη συζήτηση, την οποία τουλάχιστον πρέπει να ξεκινήσουμε και να μην φοβόμαστε να την κάνουμε. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να συζητάμε”.

Με πληροφορίες από real.gr

Σχόλιο ιστολογίου: Ας εξηγήσει κάποιος στον Νίκο Ξυδάκη ότι τα αιτήματα του γαλλικού διαφωτισμού δεν αποτελούν αιτήματα της σύγχρονης Ελλάδας. Το πνευματικό σκότος στο οποίο βύθισε την Γαλλία και την Ευρώπη ο λεγόμενος διαφωτισμός της Γαλλίας πόρρω απέχει από το φως της πατερικής ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης και εθνικής μας αυτοσυνειδησίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όσο αυτοί οι επικίνδυνοι παραμένουν στην εξουσία, τόσο καταστρέφουν. Βεβαίως πραγματικός υπεύθυνος είναι ο λαός ο οποίος τους ανέδειξε και τους ανέχεται. Πραγματικά υπεύθυνη είναι η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ μας και η ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑ μας. Τα όπλα μας είναι πνευματικά: Μετάνοια,προσευχή,νηστεία,επιστροφή στο Χριστό.Αν δεν ενεργοποιηθούν τα πανίσχυρα αυτά μέσα, ξοφλήσαμε.
Ένας μάχιμος θεολόγος

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)