27/10/18

Η Νίκη Κεραμέως για τα Θρησκευτικά

H τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως παραχώρησε συνέντευξη στην Free Sunday (27.10.2018). Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο μάθημα των Θρησκευτικών και την κόντρα Θεολόγων – Γαβρόγλου.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη κόντρα μεταξύ του κ. Γαβρόγλου και της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων για τα Θρησκευτικά. Τι συμβαίνει και τι θεωρείτε ότι πρέπει να γίνει;
Η ύλη και η φιλοσοφία του νέου προγράμματος σπουδών για τα Θρησκευτικά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έχουν κριθεί ως αντίθετα προς το Σύνταγμα και τους νόμους, με τις αποφάσεις 660/2018 και 926/2018 του Συμβουλίου της Επικρατείας. Γονείς και εκπαιδευτικοί επιθυμούν τη συμμόρφωση του υπουργείου με τις δικαστικές αποφάσεις, κάτι που δεν φαίνεται να υλοποιείται επί του παρόντος. Θεωρώ ότι η πολύπαθη εκπαιδευτική πολιτική της χώρας μόνο ζημιωμένη βγαίνει από απειλές και αυταρχικές συμπεριφορές εκ μέρους των κυβερνώντων. Πρέπει να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος που θα οδηγήσει στις αναγκαίες αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, με τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)