22/12/18

Παναγιώτης Τσαγκάρης, Δεν θα περάσει καμιά τρομοκρατία από όπου κι αν προέρχεται!

Δεν θα περάσει καμιά τρομοκρατία
από όπου κι αν προέρχεται! 
Παναγιώτη Τσαγκάρη
Θεολόγου, Υπ. Δρ. Θεολογίας
Προέδρου Ένωσης Θεολόγων Λέσβου (Παράρτημα της ΠΕΘ)
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση(18-12-2018), στη Βουλή των Ελλήνων,
για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019, αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ (17-12-2018), μίλησε για το καθεστώς ασυδοσίας και ανομίας που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, «με την ανοχή και συχνά την ενθάρρυνση της Κυβέρνησης» όπως είπε, για να προσθέσει: «Για τους Ρουβίκωνες και τους τραμπούκους στα πανεπιστήμια. Γιατί, κύριοι της συμπολίτευσης, από καιρό σας έχω προειδοποιήσει: Οι καταλήψεις και οι γροθιές γίνονται εύκολα ρόπαλα και μολότοφ για να μετατραπούν, μετά, σε Καλάσνικοφ και βόμβες.Όταν, συνεπώς, δικαιολογούνται οι αφετηρίες της βίας, τότε εισπράττεται οδυνηρά και η εξέλιξή της. Όταν οι εξτρεμιστές χαρακτηρίζονται ‘αγωνιστές’ ή, απλώς, ‘παιδιά’, τότε αποκτούν άλλοθι και οι ενέργειές τους. Όταν από επίσημα χείλη στοχοποιούνται πρόσωπα και αντιλήψεις, τότε διευκολύνεται η δουλειά των κουκουλοφόρων. Και όταν τα κρούσματα όλο και αυξάνονται, αλλά οι συλλήψεις όλο και μειώνονται, τότε η ανομία γιγαντώνεται».
Θεωρούμε ότι οι παραπάνω απόψεις-συμπερασματικές κρίσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας- μπορούν να αιτιολογηθούν, όχι μόνο από το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αλλά και από τα όσα συνέβησαν κατά την πρόσφατη(5-12-2018), κατάληψη της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ για την επέτειο Γρηγορόπουλου απο την ομαδα «ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ».
Συγκεκριμένα, αριστερόστροφα ανορχοφασιστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της κατάληψης, βεβήλωσαν,  λεηλάτησαν και βανδάλισαν κυριολεκτικά την Θεολογική Σχολή και έγραψαν υβριστικά, αντιχριστιανικά και απειλητικά συνθήματα σε κοινόχρηστους τοίχους και σε τοίχους γραφείων καθηγητών της Σχολής. Κάθε δημοκρατικός πολίτης θα περίμενε όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, να καταδικάσουν  με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ολοκληρωτική καταστροφή της Θεολογικής Σχολής αλλά και τη στοχοποίηση καθηγητών.
Η επίθεση αυτή μάλιστα, έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά παρόμοιων περιστατικών εναντίων πανεπιστημιακών καθηγητών που ορθώνουν λόγο αντίθετο με τις εκάστοτε κυβερνητικές προθέσεις και επιδιώξεις (βλ. επίθεση εναντίον των καθηγητών Άγγελου Συρίγου και Γεωργίου Παύλου). Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια επίθεση προς το σύνολο των πανεπιστημιακών καθηγητών και των φοιτητών και στρέφεται ευθέως εναντίον του θεολογικού και εκκλησιαστικού κόσμου, της ίδιας της χριστιανικής Εκκλησίας και της Δημοκρατίας.
Βέβαια, είναι γνωστό τοις πάσι, ότι απόπειρες συκοφάντησης και τρομοκράτησης αποτελούν συνήθη πρακτική παρακρατικών μηχανισμών, που λειτουργούν ως υποστηρικτικός βραχίονας της κυβερνητικής πολιτικής μέσω κατασταλτικών ενεργειών.
Θα πρέπει,όμως, να τονισθεί ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις δεν τρομοκρατούν και δεν φοβίζουν κανέναν! Αντίθετα χαλυβδώνουν όλους όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται, υπερασπιζόμενοι τις αλήθειες, τα πρότυπα και τα νοήματα του Ελληνισμού.
Οφείλουμε, ωστόσο, να καλέσουμε τους φυσικούς αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς αυτών των απειλητικών και εγκληματικών πράξεων, να μεταμεληθούν και να  ανανήψουν. Και ηθικοι αυτουργοί αυτών των πράξεων είναι όλοι εκείνοι που με  αστήρικτες κατηγορίες και με κάθε τρόπο επιχειρούν τη φίμωση και τον εξοβελισμό από τη δημόσια σφαίρα, όλων όσων αγωνίζονται για μια ανεξάρτητη, ελεύθερη και δημοκρατική Πατρίδα αλλά και για μια παιδεία που να ατενίζει δημιουργικά το μέλλον στηριζόμενη στα γόνιμα στοιχεία της παραδοσιακής της κληρονομιάς. Με το λόγο και τις πράξεις τους τροφοδοτούν το μίσος και την οργή των ακραίων στοιχείων της κοινωνίας μας, ώστε αυτά να καταφέρονται εναντίον αθώων και ανυπεράσπιστων πολιτών, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας, των φυσικών και απαραβίαστων δικαιωμάτων λόγου και έκφρασης.
Παρόλαυτα, οι Θεολόγοι καθηγητές δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε αταλάντευτα τον δίκαιο αγώνα μας υπερασπιζόμενοι τόσο τη Δημοκρατία, την ελευθερία και την πολύπλευρη ανεξαρτησία της χώρας μας, όσο και τις ορθόδοξες ελληνικές και πνευματικές δομές της παιδείας  μας σε όλες τις βαθμίδες της, και φυσικά την ακαδημαϊκή ελευθερία και το άσυλο της διακίνησης των ιδεών των Θεολογικών μας Σχολών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βγήκαν οι κατά τα άλλα λαλίστατοι συριζαίοι να καταδικάσουν τους αναρχικούς που προέβησαν σε αυτά τα αίσχη στη θεολογική του ΑΠΘ; Ακούσατε να προφέρεται από το στόμα τους οι λέξη 'αναρχικοί και αναρχικές"; Ο Τζανακόπουλος με θράσος 1000 καρδιναλίων είπε ότι παρόμοια συμβαίνουν και στο εξωτερικό!! Αν το είχαν κάνει τίποτε ακροδεξιοί (παντού ακροδεξιούς βλέπουν οι του ΣΥΡΙΖΑ) θα είχαν επώνυμα καταδικάσει τους δράστες , θα μιλούσαν για φασισμό , νεοναζισμό, αποτρόπαιες πράξεις κτλ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ΕΙΔΟΥΣ!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)