26/1/19

Υπέγραψε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλος τη Συμφωνία των Πρεσπών

Άρον άρον πήρε ΦΕΚ η Συμφωνία των Πρεσπών
Με χθεσινή ημερομηνία δημοσιεύθηκε σε φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης (ΦΕΚ) η κύρωση του νόμου της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία έσπευσε να υπογράψει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Παρόλο που για να κυρωθεί το πρωτόκολλο ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ προβλέπεται χρονικό διάστημα 15 ημερών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το νόμο με πρωτοφανή βιασύνη λίγες μόνο ώρες μετά την ψήφισή του στο ελληνικό κοινοβούλιο, ολοκληρώντας έτσι το πρώτο από τα τυπικά βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων στη Συμμαχία.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε τοποθέτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η ταχύτητα με την οποία ενήργησε πάντως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, καθώς έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τις αιτιάσεις που εξέφρασε η αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο κατά τη συζήτηση για την ψήφιση της Συμφωνίας για το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε να περιμένει να επικυρώσει και το Πρωτόκολλο ένταξής της χώρας στο ΝΑΤΟ και κατόπιν να ενεργοποιήσουν τα Σκόπια τις συνταγματικές τροπολογίες και να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία.

Στο πλαίσιο αυτό η στάση του Προκοπή Παυλόπουλου έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη σπουδή με την οποία η ελληνική κυβέρνηση κίνησε τις διαδικασίες και η οποία άφησε εντυπώσεις εξυπηρέτησης στον Ζόραν Ζάεφ.
liberal.gr
Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ εδώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επίορκοι όλοι τους Ανευθυνοϋπεύθυνοι, "Πόντιοι Πιλάτοι".
Τιμή στα παλικάρια που με το αίμα τους πότισαν το δέντρο της ελευθερίας της Μακεδονίας και κάθε γωνιάς της Ελλάδος.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)