9/3/19

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 η δεύτερη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 και ώρα 10.00 θα ξεκινήσει η συζήτηση και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης επί των προτάσεων για αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος, σύμφωνα με τα άρθρα 110 του Συντάγματος και 119 του Κανονισμού της Βουλής (δεύτερη ψηφοφορία).

Εισηγητές έχουν οριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος και από την αξιωματική αντιπολίτευση ο Κώστας Τασούλας. Κάθε πρόταση που λαμβάνει περισσότερες από 151 ψήφους και λιγότερες από 180 περνάει στην επόμενη αναθεωρητική Βουλή όπου για να ολοκληρωθεί η σχετική αναθεώρηση απαιτούνται τουλάχιστον 180 ψήφοι.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη ψηφοφορία που έγινε πριν ένα μήνα η πρόταση αναθεώρησης του Άρθρου 3 του Συντάγματος που αφορά στις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους και εισάγει την θρησκευτική ουδετερότητα υπερψηφίστηκε με οριακές 151 ψήφους: 143 του ΣΥΡΙΖΑ και 8 των ανεξάρτητων βουλευτών Σταύρου Θεοδωράκη, Θανάση Θεοχαρόπουλου, Τέρενς Κουίκ, Σπύρου Δανέλη, Κατερίνας Παπακώστα, Γρηγόρη Ψαριανού, Γιώργου Μαυρωτά και Σπύρου Λυκούδη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μιχαλογιαννάκης ψήφισε ΟΧΙ και η Νίνα Κασιμάτη ψήφισε "ΠΑΡΩΝ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)