6/3/19

Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου για μισθοδοσία κλήρου, Ουκρανία και σύγκληση Ιεραρχίας


Συνεχίζονται και σήμερα, Τετάρτη, 6 Μαρτίου του 2019, οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Όπως δήλωσε στο «Έθνος» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος
«ήταν πάρα πολλά τα θέματα που συζητήσαμε σήμερα και αγγίξαμε και το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών. Περιμένουμε τις αρμόδιες Επιτροπές που συνεδριάζουν. Όλο το θέμα μελετάται και θα γίνει αυτό που θέλουν η Πολιτεία, η Εκκλησία, κυρίως, οι παπάδες, τους οποίους αφορά το θέμα. Όταν τελειώσει η Ιεραρχία που θα συγκληθεί την πρώτη βδομάδα μετά την Κυριακή της Ορθοδοξίας (19-20 Μαρτίου) θα έχουμε όλη την εικόνα».
Όσον αφορά στο ζήτημα της Ουκρανίας, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι και το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε σήμερα στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. «Κουβεντιάσαμε σήμερα και για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλήξει. Οι αρμόδιες επιτροπές συνεδριάζουν και γι’αυτό το ζήτημα» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.
Για την αναγνώριση της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, αν και οι σχέσεις Αθήνας - Φαναρίου διέρχονται κρίση, η Αθήνα δεν αναμένεται να αμφισβητήσει την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ωστόσο αυτό μένει να το δούμε στην πράξη.
«Τι έγινε την πρώτη μέρα των εργασιών της ΔΙΣ»
Η έγγραφη παραίτηση που υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα ο νυν μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος, καθώς και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα απασχόλησαν τους Συνοδικούς ιεράρχες χθες, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.
Για την παραίτηση του μητροπολίτη Περιστερίου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενημέρωσε την Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο Αρχιεπίσκοπος που την περασμένη βδομάδα τον επισκέφθηκε στην οικεία του και συζήτησε μαζί του. Τα Συνοδικά μέλη έκαναν δεκτή την παραίτηση, ενώ ξεκίνησε και ένας αγώνας δρόμου για να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλαδή να κατατεθεί η παραίτηση στις αρμόδιες αρχές, να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να δρομολογηθεί η διαδοχή του. Οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα ολοκληρωθούν αύριο, Πέμπτη 7 Μαρτίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα Θρησκευτικά προφανώς έχουν τεθεί εκτός ατζέντας της Συνόδου! Έτσι ο Υπουργός μπορεί άνετα να λέει ότι "Οι διαφορές που έχουμε με την Εκκλησία για τα Θρησκευτικά είναι ελάχιστες και κανείς δεν τους δίνει σημασία".

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)