8/7/19

Εκπαιδευτικός και κόρη Θεολόγου η νέα Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Η νέα Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών
με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.

Το «παράδοξο» είναι ότι υπάρχει ένας «συνδετικός κρίκος» της Σοφίας Ζαχαράκη και του απελθόντος πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Όπως μας πληροφορεί το slpress.gr «…η Σοφία (Ζαχαράκη) και ο Αλέξης (Τσίπρας) περπάτησαν στα ίδια στενά, γαλουχήθηκαν στην ίδια γειτονιά και αγάπησαν με πάθος την ίδια ομάδα: τον Παναθηναϊκό. Μεγαλωμένοι και οι δύο στους Αμπελόκηπους, φοίτησαν σε αντικριστά σχολεία. Ο σημερινός πρωθυπουργός πήγε στο ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Εκεί ήταν λυκειάρχης ο θεολόγος πατέρας της Σοφίας, ο οποίος δεν αποκλείεται να είχε γνωρίσει από την «καλή και την ανάποδη» τον ανήσυχο και δηλωμένο άθεο μαθητή. Η Σοφία ήταν μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου. Αυτό το σχολείο επέλεγαν τα παιδιά που είχαν μία τάση στα θεωρητικά μαθήματα, όπως και εκείνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)