13/10/19

Οκτώ Μητροπολίτες ζήτησαν αναβολή λήψης απόφασης για το Ουκρανικό - Τα ονόματα


Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, μετά το πέρας των εργασιών της χθεσινής Ιεραρχίας επτά ήταν οι Μητροπολίτες που ζήτησαν αναβολή της απόφασης και συγκεκριμένα:
Ο Καρυστίας Σεραφείμ, ο Ηλείας Γερμανός, ο Κονίτσης Ανδρέας, ο Καισαριανής Δανιήλ, ο Μεσογαίας Νικόλαος και ο Κυθήρων Σεραφείμ και ο Αιτωλίας Κοσμάς. Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος που απουσίαζε αιτιολογημένα με επιστολή του είχε ταχθεί υπέρ της αναβολής λήψης απόφασης.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τραγικός ο Ναυπάκτου Ιερόθεος στην απάντηση του για ενδεχόμενη αντίδραση της Ρωσικής Εκκλησίας: "Εμείς δεν σκεφτόμαστε τι αντιδράσεις θα υπάρχουν από τους άλλους. Εμείς κάνουμε το έργο μας".

Δηλ. δεν μας νοιάζει αν δημιουργούμε πανορθοδοξο σχίσμα, δεν μας νοιάζει τι θα πει η πολυπληθέστερη ορθόδοξη Εκκλησία, δεν μας νοιάζει η επικείμενη διακοπή ευχαριστιακής κοινωνίας με το Πατριαρχείο Μόσχας! Μας νοιάζει να τα έχουμε καλά με τον Βαρθολομαίο.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ εάν βρεθώ σε κάποιο Ορθόδοξο ιερό ναό, όπου παρευρίσκονται και σχισματικοί Ουκρανοί "κληρικοί", θα αποχωρίσω αμέσως από εκείνο τον ναό.

Ανώνυμος είπε...

Κάπου αλλού, είδα ανάμεσα στα ονόματα και το όνομα του Πειραιώς Σερεφείμ. Ελέγξτε μήπως είναι ελλιπής η είδηση σας.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

Τα ονόματα των 8 Μητροπολιτών είναι αυτά που ανέφερε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου ως εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας. Δείτε το βίντεο.

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία της Ελλάδος για το ζήτημα Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

http://www.ecclesia.gr/epikairotita/main_epikairotita_next.asp?id=2882

Ανώνυμος είπε...

Αρα με την νέα ανακοίνωση του Πειραιώς Σεραφείμ σημαίνει καλά σας έλεγε ο 3:14 μ.μ.
Να τον ακούτε άλλη φορά.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)