27/3/20

Γεωεντοπισμός και παρακολούθηση των πολιτών είναι απαραίτητα για να γίνει χαλάρωση του lockdown, λέει ο Γερμανός Υπουργός Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν
Η Γερμανία πρότεινε τη χρήση Μεγάλων Δεδομένων (Big Data) και ιχνηλάτησης για την απομόνωση των φορέων του κορωνοϊού, καθώς τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που εφαρμόζονται έχουν επιβραδύνει τη διάδοσή του, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα τη στρατηγική για την αντιμετώπιση της επιδημίας συνιστά την εφαρμογή της προσέγγισης της Νότιας Κορέας, με την υιοθέτηση επιθετικής τακτικής διαγνωστικών ελέγχων και τη χρησιμοποίηση των δεδομένων του γεωεντοπισμού από τα smartphone για τον εντοπισμό των ανθρώπων με τους οποίους ήλθαν σε επαφή φορείς του ιού.
Αυτά τα μέτρα θα είναι κρίσιμης σημασίας για την πρόληψη αναζωπυρώσεων, όταν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ σήμερα -κλείσιμο σχολείων και περιορισμοί στις μετακινήσεις- επιτύχουν την επιβράδυνση της διάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Der Spiegel και Sueddeutsche Zeitung.
Οι κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη στρέφονται στην τεχνολογία για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό, προς προσεγγίσεις που αντλούν γνώσεις από την εμπειρία της Ασίας, αλλά παράλληλα θέτουν σε δοκιμασία τους δυτικούς κανόνες περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Η παρακολούθηση είναι ένα ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία, όπου οι μνήμες από τη δραστηριότητα της ανατολικογερμανικής μυστικής υπηρεσίας Stasi και το εκτεταμένο δίκτυο πληροφοριοδοτών είναι νωπή στις μνήμες.
Η Γερμανία διαθέτει μία από τις αυστηρότερες νομοθεσίες στον τομέα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στον κόσμο, ακριβώς εξαιτίας της εμπειρίας της Stasi αλλά και του ναζιστικού κρατικού συστήματος παρακολούθησης.

Εγγραφο

Στο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Πώς θα ελέγξουμε την COVID-19», αναφέρεται το σενάριο της επιτάχυνσης και πολλαπλασιασμού των διαγνωστικών τεστ τις προσεχείς εβδομάδες, με τη χρήση κινητών μονάδων και την απομόνωση των φορέων.
«Για να γίνουν τα τεστ ταχύτερα και αποτελεσματικότερα, η χρήση Μεγάλων Δεδομένων και του γεωεντοπισμού και παρακολούθησης είναι αναπόφευκτη μακροπρόθεσμα», αναφέρεται στο έγγραφο.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων που εργάσθηκαν για τη μελέτη, εάν ακολουθηθεί το μοντέλο αυτό, περί το ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Γερμανία θα προσβληθούν, αλλά μόνο 12.000 θα πεθάνουν. «Η αυστηρή αυτή διαδικασία θα πρέπει να εφαρμοσθεί για δύο μήνες», γράφει το Spiegel.
Η Ούτε Τάιχερτ, πρόεδρος της Oμοσπονδιακής Eνωσης των γιατρών του δημόσιου τομέα, δήλωσε ότι η Γερμανία δεν έχει τα μέσα για τη μεγάλη επέκταση των διαγνωστικών τεστ.
Η γενίκευση των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό, όπως έγινε στη Νότια Κορέα, δεν είναι εφικτή στη Γερμανία, προειδοποίησε. «Εχουμε πολύ περιορισμένο προσωπικό και πολύ περιορισμένες εργαστηριακές ικανότητες», εξήγησε στο t-online.de.
Ομως, όταν ερωτήθηκε για τη δυνατότητα του εντοπισμού και της παρακολούθησης μέσω των κινητών τηλεφώνων, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε ότι είναι δύσκολη η χαλάρωση του lockdown που έχει επιβληθεί στη Γερμανία, χωρίς αυτά. Είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει, πρόσθεσε.
Στη μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνεται και το χειρότερο σενάριο, μία πρόβλεψη γι' αυτό που θα συμβεί στη Γερμανία εάν δεν ληφθούν αυστηρά μέτρα: το 70% του πληθυσμού σύντομα θα προσβληθεί, το 80% των ασθενών που θα χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ δεν θα βρίσκουν θέση στα νοσοκομεία και ο απολογισμός των νεκρών θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.
Μέχρι χθες, η Γερμανία μετρούσε 42.288 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 253 θανάτους από την επιδημία του κορωνοϊού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ από euro2day

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προσέξτε μια ανατριχιαστική λεπτομέρεια:

Για αυτόν τον Υπουργό Υγείας της Γερμανίας διαβάζουμε ότι όχι απλώς είναι ομοφυλόφιλος αλλά και ότι "Στις 22 Δεκεμβρίου του 2017 παντρεύτηκε τον σύντροφό του στο ανάκτορο Borbeck. Τη γαμήλια τελετή διεξήγαγε ο δήμαρχος του Έσσεν, Τόμας Κούφεν". Κατά τα άλλα είναι Καθολικός.

Αλλά και ο ο υπερπροβεβλημένος παγκοσμίως Ισραηλινός Καθηγητής Ιστορίας Yuval Noah Harari, που τις τελευταίες μέρες εμφανίστηκε πάλι κάνοντας λόγο για Ψηφιακή παρακολούθηση κάτω από το δέρμα ως απάντηση στην πανδημία(*) είναι επίσης ομοφυλόφιλος και μάλιστα και αυτός "το 2002 παντρεύτηκε στο Τορόντο του Καναδά με το σύζυγο του Ιτζίκ".

Τυχαία όλα αυτά; Οι gay μετά την παγκόσμια αναγνώριση των δικαιωμάτων τους, τώρα "προφητεύουν" και την παρακολούθηση όλων των πολιτών με συστήματα εκτός ή και εντός του ανθρώπου, με μικροτσίπς εντός ή εκτός του ανθρωπίνου σώματος (τελικά με το σφράγισμα ή το χάραγμα;).

(*) https://thriskeftika.blogspot.com/2020/03/blog-post_23.html

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)