10/4/20

Apple και Google μπαίνουν στο παιχνίδι της δημιουργίας ενιαίας πανευρωπαϊκής εφαρμογής για τον εντοπισμό των πολιτών λόγω κορονοϊού

Πριν λίγες μέρες αναδημοσιεύσαμε άρθρο που φιλοξενούσε Ανακοίνωση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Εποπτικής Υπηρεσίας Προστασίας Δεδομένων (EDPS) που ζήτησε να δημιουργηθεί μία ενιαία ευρωπαϊκή εφαρμογή σε κινητά τηλέφωνα για τον εντοπισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως όλα δείχνουν το σχέδιο προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Εποπτική Υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων (EDPS) στην επίσημη σελίδα της στο twitter καλωσόρισε τη συνεργασία για την επίτευξη του παραπάνω στόχου με τους κολοσσούς της Apple και της Google.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται η ότι η Ευρωπαϊκή Εποπτική Υπηρεσία Προστασίας Δεδομένων (EDPS) καλωσορίζει την κοινή πρωτοβουλία με την Apple και την Google που θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της παγκόσμιας καταπολέμησης της πανδημίας. Η διασφάλιση της δυνατότητας διαλειτουργικότητας μεταξύ των λειτουργικών συστημάτων μπορεί να είναι ένα απαραίτητο βήμα προς την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων για την εξυπηρέτηση της ανθρωπότητας σε αυτή την ιστορική στιγμή, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η πρωτοβουλία θα απαιτήσει περαιτέρω αξιολόγηση, ωστόσο, με μια γρήγορη ματιά, φαίνεται να διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για την προστασία των δεδομένων από το σχεδιασμό και την πανευρωπαϊκή δυνατότητα διαλειτουργικότητας, συνεχίζει το κείμενο της ανακοίνωσης.
Και καταλήγει: Ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου είναι καθοριστικός και θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε στενή συνεργασία με το EU_EDPB (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων).





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τους Ευρωπαίους και ο Ντόναλντ Τράμπ,αναμένεται να δώσει την υποστήριξή του στο εγχείρημα.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)