20/4/20

Ο δρόμος για τη Θήβα είναι ανοιχτός…

Η πιο ντροπιαστική για τους άρχοντες και τους ιεράρχες της Ελλάδας Μεγάλη Εβδομάδα στην ιστορία της πατρίδας μας πέρασε. Το Πάσχα έφτασε και το φιάσκο συνεχίζεται, άγνωστο για πόσο καιρό ακόμη.

Τώρα ήρθε η ώρα να ειπωθούν σιγά σιγά κάποια πράγματα. Αλλά ας ξεκινήσουμε από τον πρωταίτιο της ντροπής, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Η παράδοση της Εκκλησίας στα χέρια των κοσμικών αρχόντων αμαχητί, το κλείσιμο των ναών, η αποστέρηση της Θείας Κοινωνίας από τους πιστούς μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, η βλάσφημη ψευτοθεολογία του κορονοϊού, η πλήρης διαστρέβλωση της αγιογραφικής και πατερικής μας διδασκαλίας για την θεολογική δήθεν κατοχύρωση της απόφασης κλεισίματος των ναών, είναι λίγοι μόνο από τους πολλούς λόγους για τους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άμεσα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του και να πάρει το δρόμο για την πολυαγαπημένη του Θήβα, μετανοών τον υπόλοιπον χρόνον της ζωής αυτού.
Και ας μην χαρούν οι κατά καιρούς επίδοξοι δελφίνοι του αρχιεπισκοπικού θρόνου. Κανείς τους δεν είναι άξιος να τον διαδεχτεί. Το σύννεφο της ντροπής που κάλυψε την Εκκλησία της Ελλάδος μπορεί να διαλυθεί μόνο με την εκλογή ενός αρχιεπισκόπου από τις τάξεις των πρεσβυτέρων ή και των απλών μοναχών, αγίου προσώπου, με ασκητικό πνεύμα, αυθεντικού και γνήσιου εκφραστή της αγιοπατερικής μας παραδόσεως. Υπάρχουν τέτοιοι κληρικοί, κρυμμένοι από τα φώτα της δημοσιότητας και της εκκλησιαστικής δημοσιογραφίας, ανυποψίαστοι και οι ίδιοι ότι μπορούν να επιλεγούν για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Όχι. Η λύση δεν βρίσκεται στους χαρτογιακάδες των αρχιεπισκοπικών και μητροπολιτικών γραφείων, στους γνωστούς αυτοφωτογραφιζόμενους και αυτοπροβαλλόμενους κληρικούς που καμαρώνουν σαν παραφουσκωμένα παγώνια μέσα στους άδειους από πιστούς ναούς. Η μόνη λύση είναι ένας άγιος Αρχιεπίσκοπος, έτοιμος να αντιταχθεί στις κοσμικές βουλές των αρχόντων, γιατί έρχονται μέρες δύσκολες, πολύ χειρότερες από αυτές που προηγήθηκαν.
Εάν όμως τίποτε από τα παραπάνω δεν συμβεί, που είναι και το πιθανότερο, τότε ας μην περιμένουν ο Αρχιεπίσκοπος και η κουστωδία του να συνεχίσουν να απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης των πιστών. Ας αρκεστούν στα εγκώμια από τους πολιτικάντηδες και τις μεταξύ τους φιλοφρονήσεις, συνεχίζοντας να ζούνε… στον κόσμο τους.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας όψονται οι ιεράρχες που τον εξέλεξαν αρχιεπίσκοπο!

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που γράφετε; Σε ποιούς,νομίζετε, ότι απευθύνεστε; Ο απόλυτος φονταμενταλισμός, δυστυχώς, και στο χώρο της Ορθοδοξίας.

Ανώνυμος είπε...

Ο απόλυτος φονταμενταλισμός βρίσκεται σε σένα 6:34 μμ άθεε εχθρέ της Εκκλησίας!!!

Σκεπτόμενος Χριστιανός

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Οι Επίσκοποι φοβήθηκαν ότι το κράτος θα φόρτωνε στην Εκκλησία το πρόβλημα. Ο Θεός όμως επέτρεψε η Γεωργία και η Βουλγαρία να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση. Καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι ο κορωνοϊός εκεί δεν φούντωσε. Άρα η Εκκλησία δεν είναι πηγή μολύνσεων. Εμείς το γνωρίζαμε γιατί το βιώνουμε ως Ορθόδοξη Εκκλησία αιώνες τώρα. Ήρθε όμως η ώρα να το διαπιστώσουν και όσοι αμφιβάλλουν και πολεμούν την Εκκλησία. Δείτε τη σειρά κατάταξης των χωρών αυτών: Μεταξύ των 108 που έχουν προσβληθεί από τον ιό, η Βουλγαρία είναι στην 78η θέση με 929 κρούσματα και 43 νεκρούς. Η Γεωργία είναι στην 94η θέση με 399 κρούσματα και 4 νεκρούς. Εμείς με κλειστές τις εκκλησιές στην 57η θέση με 2245 κρούσματα και 117 νεκρούς. Ας πάρουμε το μάθημά μας

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο περιορισμένο το ακροατήριό σας, που αυτό και μόνον αυτόν χειροκροτεί τις φονταμενταλιστικές σας απόψεις. Δεν σέβεστε ούτε την πίστη σας στο Θεό αλλά ούτε την επιστήμη. Όλα τα βλέπετε μαγικά. Δυστυχώς! Κι αυτό δείχνει πόσο ακατήχητοι είναι όσοι σας διαβάζουν και σας ακούνε.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

Επρεπε ηδη να εχει παραιτηθει...αναξιος...

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 10.52 μ.μ. ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ! Προδόθηκες από τη φρασεολογία που χρησιμοποιείς! Φονταμεταλιστές είναι η αγαπημένη "ταμπελίστα" που κολλάνε οι φιλενωτικοί Οικουμενιστές (Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς : O Οικουμενισμός είναι παναίρεση) στους ανθενωτικούς Χριστιανούς που ασπάζονται την Πατερική και ησυχαστική παράδοση των Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος προσυπογράφοντας τις οικουμενιστικές αθλιότητες στην Σύνοδο του Κολυμπαρίου, εντάχθηκε δημοσίως και επισήμως στην Οικουμενιστική κίνηση. Συνεπώς, όσα έπραξε και πράττει μετά την εν λόγω εμφανή ένταξή του δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν.
Ναι, όλοι οι αντιοικουμενιστές είμαστε ακατήχητοι στον διαχριστιανικό και διαθρησκευτικό συγκρητισμό, στα "μαθήματα" του Παγκοσμίου Συμβουλίου των "Εκκλησιών"(αιρέσεων), του εκκολαπτηρίου της Πανθρησκείας. Θέλουμε να είμαστε μαθητές και κατηχούμενοι του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, του μακαριστού Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη κλπ.
Τέλος, όσοι ενοχλούνται από τις αναρτήσεις του παρόντος ιστολογίου (το οποίο είναι ένα Ορθόδοξο πνευματικό μετερίζι) δεν είναι ανάγκη να το επισκέπτονται. Ας πάρουν τα κουβαδάκια τους και ας πάνε σε άλλη παραλία.....
Χ. Ζ.

Ανώνυμος είπε...

Πείτε μου σε τι και πότε αντιτάχθηκε ο Μακαριώτατος για να πει το όχι τώρα.
Το Σεπτέμβριο του 2016 κατάγγειλε τα νέα θρησκευτικά ως επιζήμια για τη μαθητιώσα νεολαία….
Ένα μήνα αργότερα κατάρτισε τριμελή αρχιερατική επιτροπή της ματαιότητας ( το συνέδριον της ματαιότητας, όπως λέγει ύμνος της Εκκλησίας μας) για να περάσει τα επιζήμια θρησκευτικά.
Αποδείχθηκε, σύμφωνα με τον κ.Φίλη η υποκρισία του Αρχιεπισκόπου, διότι ενώ είχε συμφωνήσει ( στενοί του συνεργάτες συμμετείχαν στα νέα θρησκευτικά) έκανε στροφή 180 μοιρών.
Κάποιοι αρχιερείς δεν δήλωσαν ότι η Εκκλησία κάνει κατήχηση -και όχι οι θεολόγοι- για να κάνουν τους αρεστούς …………….!;
Κουράστηκαν λόγω πολλής κατήχηση από τις 15 Μαρτίου μέχρι και το Πάσχα……!!!
Αν και το μόνο που ξέρουν από κατήχηση είναι πως είναι γένους θηλυκού.
Ας πάρουν και κάνα ρεπό να ξεκουραστούν…..!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακατήχητε Φονταμενταλιστή του μοντερνισμού και της απιστίας ανώνυμε 10:52 μμ εσύ δεν σέβεσαι τίποτα!!
Μην υποκρίνεσαι ότι πιστεύεις. Δεν πιστεύεις τίποτα!
Καλά μυαλά!

Χ.

Ανώνυμος είπε...

To ζήτημα είναι η παραίτηση ή η στάση του σώματος των επισκόπων συνολικά, των ιερέων αλλά και των λαϊκών μελών της Εκκλησίας.Ας πούμε ότι παραιτείται. Ποιος είναι ο άξιος που θα αναλάβει;
Κι αν είναι πράγματι άξιος ο επόμενος, ο υπόλοιπος κλήρος και ο λαός θα ακολουθήσει;
Δεν βλέπουμε καλύτερα την ευθύνη όλων μας στο μέτρο που του αναλογεί;
Πνεύμα Χριστού υπάρχει;

GEORGE SAGAN είπε...

Από ανώνυμο σε ανώνυμο. Φοβιτσιαρηδες. Ούτε μπορούμε να παρακολουθήσουμε διάλογο. Τέλος πάντων. Ο μουγγός και χλιαρός Αρχιεπίσκοπος που έτυχε να τον γνωρίσω πριν πολλά χρόνια και τον πήρα μαζί μου αφού τον βρήκα στον δρόμο έπρεπε να έχει παραιτηθεί. Ο επόμενος πρέπει να είναι Χριστιανός που να πιστεύει πραγματικά στον Ιησού Χριστό και να είναι αρχιεπίσκοπος που να έχει το θάρρος να τα βάλει με τα πανηλιθια μασονικά υπανθρωπάρια, αυτούς τους πολιτικούς και γελοίους τενεκεδες

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)