10/12/08

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για την προβολή του "Κώδικα Da Vinci" από το Mega και τις τελευταίες εξελίξεις

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ
για την προβολή του "Κώδικα Da Vinci" από το Mega
και τις τελευταίες εξελίξεις


Μητρόπολη Πειραιώς
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
Πειραιεύς 8.12.2008
.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ με αφορμή τα διαδραματισθέντα επεισόδια αλλά και την προβολή από το κανάλι MEGA την Κυριακή 7-12-2008 της ταινίας Κώδικας DA VINCI δήλωσε τα ακόλουθα:
«Οι αξιότιμοι ίδιοκτήται του τηλεοπτικού διαύλου MEGA CHANNEL κ. κ. Χρήστος Λαμπράκης, Γεώργιος Μπόμπολας, Αθανάσιος Τεγόπουλος Δημήτριος Κοπελούζος και Βαρδής Βαρδινογιάννης, καθώς και η διεύθυνσις αυτού με την προβολήν την Κυριακήν 7-12-2008 εις την εκπομπήν MEGA CINEMA του απαραδέκτου, ανιστόρητου και φανταστικού κατασκευάσματος του Έβραιοσιωνιστικου lobi του Hollywood Κώδικας DA VINCI ουσιαστικά απέδειξαν ότι ο αληθινός Θεός του κόσμου, ο δημιουργός της αρμονίας, της σοφίας και της συνθέσεως είναι ο Ιησούς Χριστός, ο ενανθρωπίσας από άφατον αγάπην και υπέρ του κόσμου σταυρωθείς και συντρίψας δια του θανάτου Του και του αίματος Του κάθε εξουσίαν, κάθε αντιπαλότητα, κάθε εκδίκησιν και φονταμενταλισμόν, κάθε φανατισμόν και οξύτητα, κάθε φθοράν και κάθε θάνατον, αναστήσας εκ των νεκρών έργων κάθε άνθρωπον. Διότι αν απετόλμουν οι ανωτέρω Κύριοι μίαν παρομοίαν πράξιν ευτελισμού θείου προσώπου δια της προβολής παρεμφερούς έργου εις οιανδήποτε χωράν όπου επικρατεί ο Ισλαμικός φονταμεταλισμός, η ο Ινδουισμός, η ο Ταοϊσμός, ή άλλη θρησκευτική παραδοχή, ουδείς Ιδιωτικός στρατός σωματοφυλάκων θα ήτο δυνατόν να τους διαφύλαξη από το μένος των πιστών των διάφορων θρησκειών, θα επικηρύσσοντο άμεσα και θα διήγον τον βίον των από "κρυψόνας" εις "κρυψόναν". Ενώ ενταύθα εις την χώραν της Αδιαιρέτου Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας επικρατεί εις τας συνειδήσεις των ανθρώπων η Χριστοειδής πρόσκλησις δια θέωσιν και ομοήθειαν προς τον Θεόν δια της προς τους εχθρούς αγάπης και συγγνώμης. Και αυτή είναι, η πλήρης απόδειξις της μεγαλωσύνης και της αληθείας του Σταυρωθέντος και Αναστάντος Θεού.Το κατάπτυστον βέβαια περιεχόμενον της θλιβερός αυτής παραγωγής του Εβραιοσιωνιστικού lobi των Η.Π.Α. το έχει συντρίψει η Ιστορία, το αίμα, ο σταυρός και το μαρτύριον των Αποστόλων, που θα ήσαν ανόητοι να θυσιασθούν δι’ εν ψεύδος, αντιπαρατασσόμενοι με την Ρωμαΐκήν Αυτοκρατορίαν, εάν δεν είχον βιώσει εις όλην την έκστασιν, το μεγαλείον και το θάμβος, τον θάνατον και την Ανάστασιν του Σωτήρος και Λυτρωτού Ιησού Χριστού. Κι ακόμη το έχουν συντρίψει τα ένδεκα εκατομμύρια των γνωστών Μαρτύρων των τριών πρώτων αιώνων, και επιβεβαιούται το ψευδές αυτού A CONTRARIO εκ του εωσφορισμού των Μασσωνικών Στοών, όπου διθυραμβικώς λατρεύεται ο εωσφόρος και εξυμνείται εις όλας τας τελετάς μυήσεως από του 16ου βαθμού του ιππότου καδώς έως του 33ου του λεγομένου "μεγάλου διδασκάλου".
Η προσπάθεια αποδομήσεως του θείου προσώπου του Σωτήρος Χριστού εις τας συνειδήσεις των ανθρώπων και της αληθείας της Εκκλησίας Του οδηγεί αναποδράστως και αναποτρέπτως εις τα τραγικά επεισόδια που εσημειώθησαν με τον αποτρόπαιον θάνατον ενός δεκαπεντάχρονου εφήβου, διότι είναι διαχρονικός ο λόγος του Ντοστογιέφσκι, «χωρίς Θεόν όλα επιτρέπονται «ένθεν κακείθεν».
.
.
Διαβάστε επίσης το σχετικό άρθρο: http://www.orthodoxia.gr/show.cfm?id=1270&obcatid=1
.
Ευχαριστούμε το συνάδελφο Σπύρο Παπακωστόπουλο για την αποστολή της παραπάνω είδησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)