19/3/09

Έμπρακτα να αποδείξει η Σύνοδος το ενδιαφέρον της για τους θεολόγους εκπαιδευτικούς

Στην Επιστολή του προς την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (3 Μαρτίου 2009) ο Αρχιεπίσκοπος ως Πρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «παρακολουθεί το έργον και την πορείαν των Θεολόγων Καθηγητών και εκτιμά τας υπ' αυτών καταβαλλόμενος προσπάθειας δια την ανάπτυξιν της θρησκευτικής συνειδήσεως των μαθητών». Επίσης καλεί τους Θεολόγους να συνεργάζονται με τους Μητροπολίτες των περιοχών όπου εργάζονται «προς οικοδομήν του πληρώματος της εκκλησίας του Χριστού».

Και οι δύο επισημάνσεις του Αρχιεπισκόπου και των μελών της ΔΙΣ μας βρίσκουν σύμφωνους. Συμφωνούμε απόλυτα ότι θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία των θεολόγων με τους οικείους επισκόπους και ασφαλώς στήριξη του ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας από τους θεολόγους εκπαιδευτικούς.
Αν όμως αληθώς η Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος εκτιμούν τις προσπάθειες των θεολόγων των σχολείων οφείλουν να θέσουν άμεσα το ζήτημα των απαλλαγών στον Υπουργό Παιδείας απαιτώντας την απόσυρση των εγκυκλίων του καλοκαιριού. Περιμένουμε το αίτημα αυτό να διατυπώσει ο Αρχιεπίσκοπος στην επικείμενη συνάντησή του με τον Υπουργό Παιδείας.
Βεβαίως θα ήταν καλύτερο ολόκληρη η Σύνοδος να ασχολούνταν με το θέμα και να υπήρχε κοινή απόφαση όλων των Ιεραρχών για επαναφορά μας στο καθεστώς του 2002 σχετικά με τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά. Μια τέτοια συλλογική απόφαση της Ιεραρχίας θα ανάγκαζε οπωσδήποτε τον Υπουργό να αποσύρει τις εγκυκλίους. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι θεολόγοι αναμένουμε τις πρωτοβουλίες του Αρχιεπισκόπου και της Συνόδου για το ζήτημα των απαλλαγών, ώστε και έμπρακτα να εκφραστεί η εκτίμηση των Ιεραρχών για το έργο των εκπαιδευτικών θεολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)