20/3/09

Οι αγωνιστές Ιεράρχες να θέσουν και πάλι το ζήτημα των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά

Η απόφαση των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (των 7 από τους 12) να θέσουν στο αρχείο την υπόθεση του πρώην Αττικής Παντελεήμονα Μπεζενίτη οδήγησε πολλούς πιστούς σε θλίψη και σκανδαλισμό για τον τρόπο που λαμβάνουν αποφάσεις κάποιοι Ιεράρχες. Ωστόσο η απόρριψη του αιτήματος αναίρεσης του πρώην Αττικής από τον Άρειο Πάγο δεν αφήνει πλέον περιθώρια στην Σύνοδο που σύντομα θα πρέπει να καθαιρέσει τον Μπεζενίτη.

Μέσα ωστόσο στο αρνητικό αυτό κλίμα υπήρξε μία γενική κινητοποίηση των επισκόπων με ανάληψη δράσης από πολλούς αγωνιστές Ιεράρχες. Ελπίζουμε ότι και μετά το πέρας της υπόθεσης Μπεζενίτη δεν θα επιστρέψουμε στην ανησυχητική ησυχία των περασμένων μηνών, αλλά ότι οι Ιεράρχες αυτοί θα «αναγκάσουν» με τη δράση τους τον Αρχιεπίσκοπο να λάβει θέση και σε άλλα καίρια ζητήματα, ανάμεσα σε αυτά και στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Δεν λησμονούμε πως το καλοκαίρι με την έκδοση των γνωστών εγκυκλίων για τις απαλλαγές από τα θρησκευτικά, υπήρξαν πολλοί αγωνιστές Ιεράρχες που μίλησαν θαρραλέα και ξεκάθαρα για το θέμα. Φαίνεται όμως πως η πάροδος του χρόνου και οι παραπλανητικές δηλώσεις καλών προθέσεων (μόνο προθέσεις ακούσαμε, πράξεις δεν είδαμε) του κ. Στυλιανίδη έκαναν πολλούς Ιεράρχες να πιστέψουν πως το θέμα τακτοποιήθηκε ή λύθηκε οριστικά.
Εμείς προσδοκούμε στις αποφάσεις και το κύρος τέτοιων αγωνιστών Ιεραρχών. Καλούμε δε όλους τους συναδέλφους, θεολόγους και μη και κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη να παρέχει σωστή πληροφόρηση για το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών σε Ιεράρχες που βρίσκονται στο κοντινό του περιβάλλον. Το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών δεν τελείωσε. Λύση του είναι η απόσυρση των δύο πρώτων από τις εγκυκλίους του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)