10/3/09

Το troktiko μας προτείνει στους αναγνώστες του. Ευχαριστούμε!

Το γνωστό troktiko, ένα από τα μεγαλύτερα blogs, μας προτείνει ως Νέο blog προς τους αναγνώστες του. (Η σχετική ανάρτηση έγινε τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009 στις 10.41 μ.μ.).
Ποντικάκι ευχαριστούμε!Πλήρης  στοίχιση

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AΞΙΟΙΤΙΜΕ κ. ΤΑΤΣΗ,

Μ' ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ "TROKTIKO" ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ "ΠΕΡΙ ΜΑΣΟΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΔΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ", ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜE ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ:

Α) OI KATΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΜΕΝΕΣ, TOYTΕΣΤΙΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ (ΠΡΟΣΕΤΙ ΔΕ ΚΑΙ Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ);

Β) ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΥΤΑ ΤΟΥ Π.Ι.; ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ; ΑΝ ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ; (YΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΣΙΩΠΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΩΣ;)

Γ) ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ (ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ) ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ 'Η ΨΕΥΔΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΣΑΣ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΔΟΘΗΚΑΝ ΩΣ "ΦΗΜΗ" ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ "TRΟKTIKOY"), ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί «Ορθόδοξοι Θεολόγοι Εκπαιδευτικοί»,

Το θέμα στο οποίο αναφέρεστε είναι ασφαλώς πολύ σοβαρό. Πριν όμως προβώ στη σχετική ενημέρωση που ζητάτε θα ήθελα να κάνω δύο διευκρινίσεις:

1.Όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει το blog δεν είναι προσωπική μου μόνο προσπάθεια αλλά συνεισφέρουν σε αυτό πολλοί συνάδελφοι θεολόγοι και μη. Επομένως δεν σημαίνει πως κάθε δημοσίευμα του blog είναι απαραίτητα δικό μου.
2.Επειδή αναφέρεστε σε εμένα προσωπικά και όχι σε όλο το blog θα παρακαλούσα ο διάλογος για το σοβαρό θέμα στο οποίο αναφέρεστε να γίνεται επώνυμα και όχι ανώνυμα. Προκειμένου λοιπόν να δώσω τις διευκρινίσεις που ζητάτε θα παρακαλούσα να μου αναφέρετε το όνομα ενός τουλάχιστον εκπροσώπου – υπευθύνου της «Ομάδας Θεολόγων Εκπαιδευτικών» που υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Αν αυτό συμβεί εγώ δεσμεύομαι να παράσχω όλες τις διευκρινίσεις που ζητάτε. Δεν προσπαθώ να αποφύγω τίποτε, αλλά επειδή αναφέρεστε ονομαστικά σε εμένα νομίζω πως δικαιούμαι να γνωρίζω ένα τουλάχιστον όνομα από τους ερωτώντες.

Ανώνυμος είπε...

Το δημοσίευμα περί μασονίας έφερε την δική σας υπογραφή ("ΘΕΟΛΟΓΟΣ")

http://thriskeftika.blogspot.com/2009/02/blog-post_11.html

Αλλά τι σημασία έχει αυτό (ποιός το υπογράφει, κλπ) , αφού τη στιγμή που το αναρτάτε στο ιστολόγιό ΣΑΣ ουσιαστικά το συνυπογράφετε και ΣΕΙΣ κ. Τάτση, άρα έχετε τη νομική ευθύνη.
Ζητάτε τώρα ξαφνικά ο διάλογος για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα (ασφαλώς και είναι σοβαρό, σοβαρότατο!!!) να γίνεται επώνυμα. Γιατί όμως εσείς δημοσιεύσατε τις καταγγελίες του π. Γεωργίου Μεταλληνού χωρίς να δίνετε σ' αυτές ονοματεπώνυμο (μασόνος είναι αυτός, εκείνος, ο παραδίπλα, κοκ), αλλά θυμίσατε εκείνους τους (αθεόφοβους!) που πετάνε λάσπη με τη μέδοδο του ανεμιστήρα - κι' όποιον πάρει ο χάρος;

Tί "ήθη" είναι αυτά Κύριε Τάτση, που τα βρήκατε εσείς αυτά γραμμένα;

Μπροστά σε τέτοια ήθη τύφλα νά' χουν οι αγριότεροι καλβινιστές Κύριε Τάτση, οι αγριότεροι καλβινιστές...

(Ελεος...)

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Ακούστε να δείτε κύριοι που με τόσο θράσος προσβάλλετε ένα καταξιωμένο θεολόγο σαν τον κ.Ιωάννη Τάτση, για σοβαρευθείτε λίγο! Αντε μπράβο! Και εφ' όσον εσείς δεν μας λέτε ονομαστικά ποιοί στο καλό είστε, τότε έχουμε κάθε δικαίωμα να αμφισβητήσουμε τον τίτλο σας! Μάλιστα! Πολύ πιθανόν, πιθανότατα, να μην είστε πτυχιούχοι θεολογίας αλλά οδοκαθαριστές πληρωμένοι από τους μασσώνους να αμφισβητήσουν την ύπαρξη μασσωνικού δακτύλου στο Υπουργείο Παιδίας και σε άλλες καίριες θέσεις, που είναι γνωστότατο σε όσους παροικούν στην Ιερουσαλήμ. Αν λοιπόν εσείς έχετε στραβισμό και δεν βλέπετε τα δυο κακά της μοίρας σας κατα το κοινώς λεγόμενο, δικαίωμα σας να στραβίζετε!
Όσο για το χαρακτηρισμό καλβινιστές αυτός ανήκει σ' εσάς που προσπαθείτε να ρίξετε στάκτη στα μάτια του κόσμου και όχι στον αντιοικουμενιστή κ.Τάτση που πολεμά τον καλβινισμό και κάθε αίρεση.
Λοιπόν ναι! Υπάρχουν καθάρματα μασσώνοι σε πολλές οργανικές και καίριες θέσεις του κράτους και στο ΥΠΕΠΘ και στο Παιδ. Ινστιτούτο.
Και εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να έχουμε στο μυαλό μας την σοβαρή υποψία μήπως είστε τσιράκια των μασσώνων που ενοχλήθηκαν από την αποκάλυψη του π.Γεωργίου Μεταλληνού και της διάδοσης της (ΟΡΘΗΣ) άποψής του.(ένας πραγματικά πτυχιούχος Θεολογίας)

Ανώνυμος είπε...

«Ορθόδοξοι Θεολόγοι Εκπαιδευτικοί»,
Αρνείστε το διάλογο με ονόματα και γι’ αυτό στα ερωτήματά σας απαντούμε συνολικά ως blog και όχι προσωπικά ο κ. Τάτσης.

1) Δημοσιεύσαμε στο blog όσα ο π. Γεώργιος Μεταλληνός είπε στη Λευκάδα (7/2/2009) έχοντας τη βέβαιη πεποίθηση ότι ο π. Γεώργιος δεν ψεύδεται. Που λοιπόν βρίσκετε την καταπάτηση της δεοντολογίας και της χριστιανικής ηθικής; Εσείς, αλήθεια, δεν πιστεύετε τον π. Γεώργιο;
2) Ασφαλώς δεν γνωρίζουμε τα ονόματα των μελών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου που είπαν πως είναι μασόνοι. Δεν μας τα είπε ο π. Γεώργιος. Εκείνος τα ξέρει. Αν έχετε επικοινωνία μαζί του, μπορείτε να τον ρωτήσετε. Αν τα γνωρίζαμε, θα τα δημοσιεύαμε.
3) Η καταγγελία του π. Γεωργίου Μεταλληνού για μασόνους στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο δεν έγινε για πρώτη φορά στη Λευκάδα. Ήδη το Δεκέμβριο του 2007 ο π. Γεώργιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» δήλωνε: «Οι Μασόνοι ήγειραν αντιρρήσεις για όσα έγραψα γι' αυτούς (ενν. στο βιβλίο της Α΄ Λυκείου), μολονότι δεν ήμουν επιθετικός. Ανέλυα τις κατά καιρούς εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου περί Μασονίας. Πήγα και μίλησα μαζί τους. Απεκαλύφθη ότι κάποια πρόσωπα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ήσαν μασόνοι και το διεκήρυτταν. Αναγκάστηκα να τους πω το εξής: Δώστε μας εσείς οι Μασόνοι τι είστε κι εγώ θα απαντήσω τι πιστεύει για σας η Ορθόδοξος Εκκλησία μας. Οπότε έχουμε στο βιβλίο της Α' Λυκείου την Μασονική άποψη και την Ορθόδοξη άποψη».
Αυτά για την ουσία του θέματος. Και τώρα μερικές διευκρινίσεις για τα διαδικαστικά:
1. Όλες οι αναρτήσεις του blog γίνονται από το «Θεολόγο» που είναι συμβατικά ένα όνομα. Ο «θεολόγος» δεν είναι απαραίτητα ο κ. Τάτσης σε όλες τις αναρτήσεις. Αυτό αποτελεί δική σας παρανόηση.
2. To blog μας και το troktiko δεν είναι συνεργαζόμενα blogs. Δεν γνωρίζουμε κανένα από τα troktika. Ωστόσο η αναδημοσίευση αναρτήσεων με αναφορά στην πηγή είναι συνήθης πρακτική, που όμως δεν αποδεικνύει στενή συνεργασία αλλά απλά ταύτιση κάποιων απόψεων (αγνώστων πολλές φορές μεταξύ τους ανθρώπων). Γιατί όμως σας ενοχλεί που το καλό «ποντικάκι» αναδημοσιεύει μερικά άρθρα μας;
Η δημοσίευση του τροκτικού για την ύπαρξη μασόνων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο δεν είναι αναδημοσίευση δικής μας ανάρτησης. Το troktiko δημοσίευσε την παλαιότερη συνέντευξη του π. Γεωργίου και παραπέμπει στο panaitolio και όχι σε μας (http://troktiko.blogspot.com/2009/02/blog-post_1277.html)

3. Διαβάζοντας τα Σχόλια σας «Ορθόδοξοι Θεολόγοι Εκπαιδευτικοί» θα νομίζαμε πως είστε μάλλον δικηγόροι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και όχι Θεολόγοι Εκπαιδευτικοί.
4. Για να είμαστε ξεκάθαροι σε όσα δημοσιεύσαμε υπενθυμίζουμε πως ο π. Γεώργιος Μεταλληνός δήλωσε στην Λευκάδα (και το γράψαμε και εμείς) ότι δεν αναφέρεται στους θεολόγους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου αλλά σε άλλα μέλη του.

Αυτά προς το παρόν.
Το blog thriskeftika

Ανώνυμος είπε...

Ας μου επιτραπεί εμένα να έχω τα ερωτηματικά μου αν και κατα πόσο τα περι μασσώνων δεν αφορούν τους λεγομένους θεολόγους του Παιδ.Ινστιτούτου. Όλα είναι πιθανά σ' αυτή τη χώρα... Στη χώρα με τους επαίσχυντους σχολικούς συμβούλους και τα επαίσχυντα καινούργια βιβλία των θρησκευτικών...

Ανώνυμος είπε...

"ΟΙ ΖΗΛΩΤΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΩΝ,
ΟΙ ΕΝΔΟΞΟΙ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΙ..."

Πολύ ωραία Θεολογία, από αξίους θεολόγους!!!

Δημοσιεύουμε καταγγελίες περί μασόνων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, χωρίς να ξέρουμε ποιοί είναι (και άν είναι) μασόνοι - κι΄ ύστερα ωραίοι, ωραίοι ρίχνουμε και καμμιά ...αντιοικουμενιστική στρακαστρούκα ως τάχα μου ζηλωταί - και καλά... - των πατρώων και όλα μέλι - γάλα...

Πολύ ωραία θεολογία, από αξίους θεολόγους!!!

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΣΗ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Υ.Γ.1: Για τις δηλώσεις του π. Γεωργίου Μεταλληνού στην εφημερίδα (;) "Ελεύθερος Κόσμος" δηλώνουμε άγνοια. Τέτοια εφημερίδα στη πόλη που ζούμε δε κυκλοφορεί. (Πάντως τ' όνομα της εφημερίδας κάτι από χούντα χαζοαπριλιανών - χαζομασόνων μας θυμίζει... Σε τέτοιες "εφημερίδες" κάνει δηλώσεις τώρα ο π. Γεώργιος
Μεταλληνός;...)

Υ.Γ. 2: Προσβάλλουμε, λέει ο άλλος, τον Ελλογιμώτατον Κον ΤΑΤΣΗΝ επειδή του ζητήσαμε να μας αποκαλύψει τα ονόματα των μασόνων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, περί ων ούτος σχετικώς εδημοσίευσε εις τον βλόγιόν του; Yπό ποία έννοια τον προσβάλλουμε; Μάλλον αξία του δίνουμε, θέλοντας να πιστεύουμε ότι οι καταγγελίες που δημοσιεύει έχουν (;) βάση. Mας καλεί τώρα να απευθυνθούμε, λέει, στον π. Γεώργιο για να μας πεί τα ονόματα... Αυτό το παιγχνίδι εμείς εδώ στα χωριά μας το λέμε ..."Η κολοκυθιά". (Κοίτα να δεις φίλε μου χριστιανική αντίληψη αλά Τάτση: "γράφω εγώ ότι αυτοί εκεί είναι μασόνοι, και τρέξε εσύ να βρείς ποιοί είναι..." Πολύ ωραία θεολογιά, από αξίους θεολόγους!!!
Ομορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος!!!

ΑΞΙΟΙ, ΑΞΙΟΙ, ΑΞΙΟΙ!!!

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΣΗ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Α, και κάτι τελευταίο: Εμείς δεν είμαστε δικηγόροι κανενός, ούτε του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (το οποίο πάντως ως θεολόγοι της εκπαίδευσης σεβόμαστε απολύτως), ούτε κανενός άλλου. Είμαστε θεολόγοι εκπαιδευτικοί του υπ. Παιδείας και πιστά μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας που περιμένουμε (διότι νομιοποιούμαστε να ξέρουμε - δεν νομιμοποιούμαστε κ. ΤΑΤΣΗ;) να μας αποκαλύψετε ονόματα μασόνων που εσείς καταγγείλατε, αλλά δεν το βλέπουμε κ. ΤΑΤΣΗ, δεν το βλέπουμε, δεν...(Να ελπίζομεν έστω;...)

"OΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ"

Ανώνυμος είπε...

Να σχολιάσουμε την τελευταία μεταμεσονύκτια (4:02π.μ.) απάντηση των ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ και ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ "θεολόγων"; Να δείξουμε την γελοίοτητά και την εμπάθειά της; Να τους επισημάνουμε την ύβρη τους εναντίον του κ.Τάτση που δεν είναι σαν το δικό τους συνάφι, και για την οποία τώρα προσποιούνται άγνοια και υποκριτικά ζητάνε να μάθουν γιατί μιλήσαμε για προσβολή εναντίον του κ.Τάτση; Να τους δείξουμε την άθλια φράση τους "Μπροστά σε τέτοια ήθη τύφλα νά' χουν οι αγριότεροι καλβινιστές Κύριε Τάτση, οι αγριότεροι καλβινιστές..." με την οποία προσπαθούν να τον μειώσουν ενώ τον εαυτό τους καταρρακώνουν;
Να πούμε ότι ίσως είναι βαλτοί οδοκαθαριστές από τους Μασσώνους του ΠΑΙΔ.ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ; Δεν ξέρουμε ΣΙΓΟΥΡΑ για το τελευταίο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ενοχλήθηκαν από την αλήθεια. Η αλήθεια πονά τους μασσώνους και τους υποστηρικτές τους και κάθε ένα τον φιλούντα το ψεύδος. Αν πραγματικά ήταν πτυχιούχοι θεολογίας και ιδίως ορθόδοξοι, θα ήξεραν ότι όλοι οι θαραλλέοι κήρυκες του Ευαγγελίου που μιλάνε προφητικώς και όχι κολακευτικώς, υφίστανται πάμπολλες διώξες και για τα κηρύγματα τους εναντίον της σατανικής Μασσωνίας, η οποία έχει απλώσει τα σατανικά πλοκάμια της σε πολλά κέντρα λήψεως καίριων αποφάσεων. Ας θυμήσουμε και τον φλογερότερο, αγιότερο και ασκητικότερο επίσκοπο των ημερών μας, ο οποίος όταν έλεγχε τους Μασσώνους υφίστατο μεταθέσεις από τους δειλούς επισκόπους της περιοχής που κήρυττε ως ιεροκήρυξ, και οι οποίοι δέχονταν πιέσεις να τον διώξουν από τα μασσωνικά κέντρα, και δυστυχώς υπέκυπταν.

Λοιπόν ευθέως αμφισβητούμε ότι είστε πτυχιούχοι θεολογίας. Αμφισβητούμε ότι διαπνέεστε από ορθόδοξη πίστη. Έχουμε πάμπολλα ερωτηματικά ποιού ψωμί τρώτε και τί υπηρετείτε... Ποιός σας έβαλε. Ό,τι και να είστε θα έπρεπε να ξέρατε για το αξιόπιστο του λόγου του π.Μεταλληνού τον οποίο σέβεται και εκτιμά όχι μόνο όλη η Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ ΛΟΙΠΟΝ! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ αυτοκλήτως και στανικώς παρεμβληθέντα "ΑΝΩΝΥΜΟΝ", του κ.κ. ΤΑΤΣΗ σιωπούντος Κύριος οίδε τίνι λόγω:

ANΩΝΥΜΩΤΑΤΕ αυτόκλητε συνήγορε του κ.κ. ΤΑΤΣΗ,

σας ευχαριστούμε που αμφισβητείτε τα πτυχία μας, σας ευχαριστούμε που αμφισβητείτε τη πίστη μας στην Ορθοδοξία,

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ (ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΟΥΣΕΣ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΟΙΚΕΙΟΝ) ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ

ΚΑΤΙ ΜΑΘΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,

ΚΑΠΟΙΑ ΑΓΝΗ ΦΛΟΓΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΙΓΟΚΑΙΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ...

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!!! ΔΟΞΑ!!!

(Αλήθεια, ανωνυμώτατε ΣΕΙΣ ο θερμουργός ζηλωτής των πατρώων και φλογερός υπερασπιστής της πίστεως, γνωρίζετε - κάτι προς ενημέρωσιν ημέων των ανιδέων - για τους μασόνους περί ων εδημοσίευσε ο Κος ΤΑΤΣΗΣ; Αν, ναι αφήστε τις φανφαροειδείς αρλούμπες σας και μιλήστε περί της "ταμπακιέρας"... Περί της "ταμπακιέρας"...

* * * * * * * *

Κον ΤΑΤΣΗΝ, υπεύθυνον ιστολογίου:

Κύριε ΤΑΤΣΗ δεν προτιθέμεθα να επανέλθουμε απαντώντας σε τοιούτους ήθους αήθεις υποστηρικτές σας. Εάν έχετε κάτι να μας πείτε εσείς περι της ταμπακιέρας (oνόματα, όχι αόριστες και αφηρημένες καταγγελίες ότι εκείνος είπε ή ξείπε, ότι οι τάδε είναι ή ήταν, ή θα γίνουν μασώνοι, ονόματα - συνεννοούμεθα πιστεύω...) ευχαρίστως να σας διαβάσουμε.

Ερρωσθε!

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Απαντούμε συνολικά ως blog.
1. Σταματήστε και τις "επιθέσεις" και τις "υπερασπίσεις" προσωπικά του κ. Τάτση. Νομίζουμε ότι το θέμα μας είναι αλλού και όχι στο πρόσωπο του. Αν ο ίδιος δεν μας απαγόρευε να το πράξουμε θα μπορούσαμε να "κλειδώσουμε" το σχολιασμό στο blog. Αλλά δεν νομίζουμε ότι πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο. Ωστόσο παρακαλούμε ο διάλογος να γίνεται επί της ουσίας των αναρτήσεων και όχι για θέματα δευτερεύοντα. Ο καθένας διακιούται να φρονεί ό,τι θέλει αλλά καλό είναι να αποφεύγονται οι υπερβολές (ένθεν κακείθεν).
2. Επί της ουσίας, αν και ήδη γράψαμε, επαναλαμβάνουμε ότι δεν γνωρίζουμε τα ονόματα των μελών του Παιδ. Ινστιτούτου που είπαν πως είναι μασόνοι. Εμείς δημοσιεύσαμε ό,τι ακούσαμε από το στόμα του π. Γεωργίου Μεταλληνού. Ο καθένας μπορεί να αναλύσει αυτά που ο σεβαστός πατήρ είπε. Αν δεν κρίνετε πειστικά όσα λέει ο π. Γεώργιος, μην τα πιστεύετε. Εμείς τα πιστεύουμε. Και θεωρούμε αρκετό το λόγο του για την αλήθεια των λεγομένων.
Τίποτε περισσότερο δεν έχουμε να προσθεσουμε. Παρακαλούμε μόνο στο εξής ο διάλγος να γίνεται επί της ουσίας. Αν και εμείς κρίνουμε ότι το θέμα (αν και σοβαρό) έχει λήξει. Εαν δε στο μέλλον μας δοθεί κάποια ευκαιρία επικοινωνίας με τον π. Γεώργιο, να είστε βέβαιοι ότι θα τον ρωτήσουμε ποια ήταν αυτά τα μέλη του Παιδ. Ινστιτούτου. Μέχρι τότε αρκούμαστε να αναφέρουμε ότι ακούσαμε από εκείνον.

Ανώνυμος είπε...

Μετά τις τελευταίες διευκρινίσεις, το θέμα για μας θεωρείται λήξαν.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο κ. Τάτση καλή δύναμη στο αγώνα του για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Και εννοείται ότι είμαστε δίπλα του σ' αυτόν τον καλό αγώνα.

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Μόλις τώρα είδα τα σχόλια των ανωνυμότατων αυτοαποκαλούμενων ορθόδοξων θεολόγων, που είχαν το θράσος να αμφισβητήσουν τα λεγόμενα του π.Γεωργίου Μεταλληνού προφανώς για να βάλουν βούτυρο στο ψωμί των Μασσώνων και να αμφισβητήσουν το γνωστό τοις πάσιν, ότι δηλαδή οι Μασσώνοι απλώνουν παντού τα σατανικά τους πλοκάμια. Οι -ουσία και πιθανότατα και τύποις- ψευτοθεολόγοι αυτοί που ανωνύμως προσπαθούν σαν τις σουπιές να πετάξουν μελάνι για να συσκοτίσουν την αλήθεια την φοβερή αλήθεια που κατήγγειλε ο π.Γεώργιος Μεταλληνός, προφανώς και θα είναι βαλτοί από τους Μασσώνους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Κύριε Τάτση μιλήσατε για υπερβολές "ένθεν κακείθεν". Κάνετε μέγα λάθος! Οι υπερβολές και η εμπάθεια είναι από τους ΑΝΩΝΥΜΟΤΑΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΘΕΟΛΟΓΟΥΣ που δεν είναι ορθόδοξοι αλλά φιλομασσώνοι, και εργάζονται υπερ της θόλωσης των νερών της αλήθειας την οποία φώτισε αρκούντως ο π.ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ.

ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΠΩΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ" ΚΑΙ "ΘΕΟΛΟΓΟΙ"!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, καθυστερημένα ανακάλυψα τον καυγά που έστησαν μαζί σας, οι "ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ" για τη συνέντευξη του πατρός Μεταλληνού στην εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", την οποία αναδημοσίευσα στη στήλη των απόψεων του ιστότοπου ΠΑNΑΙΤΩΛΙΟ, του οποίου ήμουν ο δημιουργός και διαχειριστής.
Ο ιστότοπος αυτός έχει πάψει να λειτουργεί -με τις υστερόβουλες παρεμβάσεις γνωστών κύκλων- και στη θέση του δημιούργησα το Το Παναιτώλιο.
Ευτυχώς η συνέντευξη αυτή του πατρός Μεταλληνού, βρίσκεται στο προσωπικό μου αρχείο και σύντομα θα τη θέσω στο σύνολό της στη διάθεση όλων δημοσιεύοντας την εκ νέου.
Δεν πρόκειται βέβαια να σχολιάσω τις "εξυπνάδες" των πολεμίων σας όπως τις αναδημοσιεύω από το σχόλιο που άφησαν:
"Υ.Γ.1: Για τις δηλώσεις του π. Γεωργίου Μεταλληνού στην εφημερίδα (;) "Ελεύθερος Κόσμος" δηλώνουμε άγνοια. Τέτοια εφημερίδα στη πόλη που ζούμε δε κυκλοφορεί. (Πάντως τ' όνομα της εφημερίδας κάτι από χούντα χαζοαπριλιανών - χαζομασόνων μας θυμίζει... Σε τέτοιες "εφημερίδες" κάνει δηλώσεις τώρα ο π. Γεώργιος
Μεταλληνός;...)".
- Μόνο μία παρατήρηση, "απορία ψάλτου βήξ" λέει ο λαός.
Η εφημερίδα και στην πόλη που ζούνε κυκλοφορεί και τίποτα απ' όσα περιγράφουν δεν υποστηρίζει. Οι ίδιοι όμως -καίτοι την γνωρίζουν, προτιμούν -όπως έχουν κάθε δικαίωμα- να ενημερώνονται από την "Αυγή" και τον "Ριζοσπάστη", που όντως δεν χρειάζονται τις απόψεις του πατρός Μεταλληνού και κανενός άλλου πατρός. (Στις χώρες του υπαρκτού μάλιστα, δεν χρειάζονταν ούτε τους πατέρες και φρόντιζαν να τους εξοντώνουν).
Η ένδεια επιχειρημάτων οδηγεί τους
-προφανώς αριστερίζοντες-"ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ" σε συμπεριφορά υβριστών θαυμαστών του Γκαιμπελικού "λέγε-λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει".
Ευχαριστών, σας εύχομαι ευτυχισμένον ενιαυτόν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)