5/11/09

Ο εικονομάχος κ.Μπράτης θέλει να ανοίξει τη συζήτηση και για το μάθημα των Θρησκευτικών

Με πληροφορίες από τα ΝΕΑ
«Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν στα σχολεία σύμβολα όπως οι σταυροί ή οι θρησκευτικές εικόνες που διαχωρίζουν τους μαθητές», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) κ. Δημήτρης Μπράτης. Όπως προσθέτει, «το σχολείο θα πρέπει να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες σε όλους χωρίς κανένας μαθητής να αισθάνεται μειονεκτικά λόγω της καταγωγής, της φυλής ή του θρησκεύματός του».
Τονίζει ακόμα ότι τόσο το θέμα της ύπαρξης θρησκευτικών συμβόλων στα σχολεία- στα ελληνικά, υπάρχουν οι εικόνες λέει- όσο και ο τρόπος διδασκαλίας των Θρησκευτικών στη σημερινή πολυπολιτισμική κοινωνία, «πρέπει να συζητηθούν σε βάθος από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση στο πλαίσιο της ισότητας των πολιτών όπως ορίζει το Σύνταγμά μας».
Σχόλιο του blog μας
Δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτονται τα αντιχριστιανικά αισθήματα του Προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Αν ωστόσο τόσο πολύ μισεί εικόνες και μάθημα Θρησκευτικών ας αφήσει τους Θεολόγους να διδάξουν στα Δημοτικά σχολεία ώστε να μην εμπλέκεται ο ίδιος στην διδασκαλία για το Χριστό τον οποίο αρνείται
.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνυπογράφουμε το σχόλιό σας!

Ένας πιστός

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Μπράτης απαξιώνει με την παρουσία του το λειτούργημα του παιδαγωγού ως συνδικαλιστής-αμοραλιστής.

Νέστορας

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΝΤΙΛΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΙΣΟΤΗΤΑΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΑΛΛΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ Ή ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝ ΠΡΟΣΒΑΛΟΝΤΑΙ??! Χ.Ο.

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω: "το σχολείο θα πρέπει να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες σε όλους χωρίς κανένας μαθητής να αισθάνεται μειονεκτικά λόγω της καταγωγής, της φυλής ή του θρησκεύματό".
Τις "ίσες" ευκαιρίες ας αρχίσει να τις δίνει το σχολείο παρέχοντας μία παιδεία χωρίς φροντιστήρια, όπου και ο φτωχός να μπορει να συναγωνιστεί επί ίσοις όροις τον πλούσιο, οι εικόνες τους μάραναν...

Ανώνυμος είπε...

οι μειονότητες στην Ελλάδα φιλοξενούνται. Δεν είναι δικιά τους πατρίδα. Να τελειώνει επιτέλους το ζήτημα με τις εικόνες στα σχολεία γιατί είναι σκέτος παραλογισμός (δεν μου επιτρέπεται να εκφραστώ αλλιώς)! Στο Ιράν αν κρατάς στο χέρι σου την Καινή Διαθήκη σε έχουν σκοτώσει κι εμείς θα κατεβάσουμε τις εικόνες μέσα στην ίδια μας την χώρα; Για να σοβαρευτούμε λίγο!!! Λοιπόν! Εδώ στην Ελλάδα έχουμε την εικόνα του Χριστού στα σχολεία εδώ και αιώνες και οι αλλοδαποί ΘΑ το σεβαστούν γιατί βρίσκονται σε ξένα χωράφια! ΤΕΛΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Αλ τσαντίρι το θέλουν κάποιοι το σχολείο

Νέστορας

Ευαγγελία Παπανικολάου, δασκάλα είπε...

Μήπως ο κ. Μπράτης σε λίγο θα μας απαγορέψει να φοράμε και τον σταυρό μας, για να μην προσβάλλονται οι αλλόθρησκοι μαθητές; Αν θέλει να εγείρει διωγμό εναντίον μας, ας το κάνει. Αυτό θα μας κάνει πιο δυνατούς. Έχουμε το Χριστό μαζί μας. Κανείς Χριστιανός δάσκαλος δε θα δεχτεί να κατεβάσει εικόνα ότι κόστος κι αν έχει αυτό
. Αν το κάνει δε θα είναι χριστιανός.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)