4/11/09

Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος, Αιρέσεις και παραθρησκεία Η΄

ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑ Η΄
Γράφει ο Αρχιμ. Ιωήλ Κωνστάνταρος,
Ιεροκήρυξ της Ι. Μητρ. Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης

Και πάλι μαζί για να δούμε και από άλλη άποψη το αλλοπρόσαλλο της εταιρείας «Σκοπιά», η οποία αποτελεί για τους Μ.τ.Ι τον «θεόπνευστο αγωγό» και ερμηνευτή της Γραφής. (Άρα οι Μ.τ.Ι ψεύδονται ασυστόλως όταν ισχυρίζονται ότι δέχονται μόνο ό,τι αναφέρει η Αγία Γραφή. Η Γραφή αποτελεί το «προπέτασμα καπνού» για τους αφελείς. Θεόπνευστο γι΄αυτούς είναι μόνο ό,τι αποφασίζει το «κυβερνών σώμα» δηλ. οι ολίγοι επιτελείς της πολυεθνικής εταιτείας του Brooklyn........
Στο άρθρο αυτό, θα δούμε το θέμα της θρησκείας και πώς το διαπραγματεύονται ακυρώνοντας και διαστρέφοντας τον λόγο του Θεού.
Η πολυεθνική εταιρία Σκοπιά, σύμφωνα με τα παλαιότερα έντυπά της, αρνείται και αυτή ακόμα την θρησκεία. Η θρησκεία σύμφωνα με το «κυβερνόν σώμα» της εταιρίας είναι επινόησις του σατανά! Βέβαια το πόσο άστοχη είναι και η διδασκαλία της αυτή, φαίνεται από το αν μελετήσει κανείς (Ιακ. Α΄ 26-27 και Πραξ. Απ. κστ΄ 5).
Εν τούτοις, λαμβάνοντας «περισσότερον φως», ο αγωγός της πολυεθνικής, σε νεότερα έντυπά του, κάνει λόγο περί αληθινής θρησκείας. Τώρα η εταιρία ισχυρίζεται ότι η αληθινή θρησκεία αναγνωρίζεται από την καλή διαγωγή των οπαδών της, και ότι καλή διαγωγή έχουν μόνο αυτοί οι Μ.τ.Ι. Άρα ως εκ τούτου, την αληθινή θρησκεία έχουν μόνο οι Μ.τ.Ι. (σύμφωνα πάντα με τα έντυπα της Εταιρείας).
Εν σχέσει δε προς τον ισχυρισμό αυτό επικαλείται κυρίως τα εξής χωρία: «Από των καρπών αυτών επιγνώσεσθε αυτούς» (Ματθ. ζ΄20) και «ο καρπός του Πνεύματος εστίν αγάπη... εγκράτεια» (Γαλ. ε΄ 22-23). Πολύ κακώς όμως η εταιρία επικαλείται τα χωρία αυτά (βέβαια το ερώτημα είναι αν χρησιμοποιεί και κανένα χωρίο στη σωστή του βάση αφού η μετάφραση του Νέου Κόσμου, παραλλάσει, όπως μπορεί κανείς από μόνος του να διαπιστώσει, πλείστα όσα χωρία εκ του ιερού κειμένου...). Αλλά ας δούμε στη συνέχεια αυτά τα ίδια τα χωρία που επικαλείται το «κυβερνόν σώμα».
Ο Κύριος δεν είπε, «Από των καρπών αυτών θα γνωρίσετε την θρησκείαν αυτών», αλλά είπε «Από των καρπών αυτών θα γνωρίσετε αυτούς».
Εκ των καρπών γνωρίζονται τα δένδρα. Και εκ των έργων γνωρίζονται οι άνθρωποι, όχι η θρησκεία τους. Κακά έργα προέρχονται από κακούς ανθρώπους. Αλλά κακοί άνθρωποι είναι δυνατόν να ανήκουν σε ορθή θρησκεία. Ασεβείς ήταν οι περισσότεροι Εβραίοι. Αλλά η θρησκεία τους ήταν ορθή. Γι΄ αυτό και ο Χριστός είπε για τους Γραμματείς και Φαρισαίους: «Πάντα ουν όσα εάν είπωσιν υμίν τηρείν, τηρείτε και ποιήτε, κατά δε τα έργα αυτών μη ποιείτε, λέγουσι γαρ και ου ποιούσι». (Ματθ. 23, 3.)
Οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι είχαν ορθή διδασκαλία, ορθή θρησκεία, αλλά δεν εφάρμοζαν αυτή. Γι’ αυτό έπρεπε να ακούει κανείς τα λόγια τους, αλλά να μην ακολουθεί τα έργα τους.
Ορίστε και άλλο παράδειγμα: Ο Ιούδας ήταν κλέπτης, έγινε προδότης και κατάντησε αυτόχειρας, αλλά η διδασκαλία την οποία εδίδασκε ήταν ορθή. Αν η θρησκεία κρινόταν από τη διαγωγή των οπαδών της, όπως θέλει το ασταθές στη διδασκαλία του «κυβερνόν σώμα» των Μ.τ.Ι, τότε από την κακή διαγωγή των Εβραίων αλλά και του Ιούδα, θα έπρεπε να συμπεράνουμε, ότι τόσο η Παλαιά όσο και η Καινή Διαθήκη είναι ψευδής!
Κατ’ αναλογίαν επίσης, εκ της κακής διαγωγής μαθητών και επιστημόνων, θα έπρεπε να συμπεράνουμε, ότι τα γράμματα και οι επιστήμες δεν είναι ορθά αλλά απορριπτέα και απαράδεκτα πράγματα!
Έπειτα, γιατί τους καρπούς του Πνεύματος πρέπει να δεχθούμε ότι τους έχει το «κυβερνόν σώμα» και γενικώς οι Μ.τ.Ι και όχι οι συνειδητοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί; Γιατί π.χ πρέπει να θεωρήσουμε εστερημένον των καρπών του Πνεύματος έναν Άγιο Σπυρίδωνα, ένα Χρυσόστομο, έναν Άγιο Νεκτάριο, και να θεωρήσουμε ενάρετο ένα Ρώσσελ ο οποίος σε ηλικία 16 ετών ανακήρυξε τον εαυτό του θεόπνευστο και ισάξιο των Προφητών και Αποστόλων, ύστερα δε καταδικάστηκε για απάτη εις βάρος της ίδιας της συζύγου του; Ασφαλώς η εταιρία παραλογίζεται.
Όμως υπάρχουν και άλλα βασικά θέματα που είναι ανάγκη να τα παρουσιάσουμε.
Το email (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) του π. Ιωήλ είναι: p.ioil@freemail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)